Plättans dag idag

 
 
 
Godmorgon.....Här ser du Sixten som krypit ner under mitt sängöverkasst.....Lyfte på det och se så gott han sover
 
Älskar honom
 
 
Det blev tyvärr inte katten från förra bloggen som blev vår nya familjemedlem....jag råkade svara till fel sms och kattjouren väntade länge på att jag skulle höra av mig.......de ville att jag skulle ta den...men de kunde inte vänta längre så katten fick ett annat hem....men nu så......har vi hittat en annan flicka oxå från kattjouren
 
 
Fått så många namnförslag på facebook.......men det lutar åt SUSHI.........
 
Hon är 5 månader....och det första jag ska göra när hon kommer till oss är att vaccinera henne,sterilisera henne,öronmärka och allt vad som är bäst för henne..............sen ska vi ge henne sååå mycket kärlek
 
Idag är det Tisdag.........Det innebär jobb 14:30-21:45 för mig idag..........men innan dess...snart så ska jag besöka Lomma på ett ärende
 
 
Idag....den 12 Februari är det plättans dag.....Såklart "firar" vi detta........I morse blev det ett gäng plättor stekta
 
Plättar och plättsmet till goda små plättar. Plättrecept till plättlagg. Stek gärna plättarna i ett plättlagg.
Plättsmeten håller sig i kylen om du inte vill steka upp alla plättar på en gång.
Plättar är goda med sylt, grädde eller glass. Räkna ca 7 plättar per portion.
Bakar du plättarna med en del grövre grahamsmjöl passar de bra till förrätt och crepes också.
 
 
 
 

Ingredienser:

  • 2,5 dl vetemjöl eller 1,5 dl vetemjöl och 1 dl grahamsmjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 msk smör eller margarin
  • 0,5 tsk bakpulver (valfritt)
  • smör eller flytande margarin att steka i

Tillagning:

  1. Blanda mjöl, salt och socker i en skål.
  2. Rör ner 0,5 tsk bakpulver i mjölet om du vill ha mycket frasiga och fluffiga plättar.
  3. Vispa ner mjölk lite i taget och sedan ägg ett i taget. Vispa ihop till en jämn plättsmet.
  4. Smält smöret eller margarinet och rör i det i plättsmeten.
  5. Låt gärna plättsmeten stå i 2 timmar så blir den bäst. Det går bra att steka direkt eller vänta några minuter bara så att mjölet får svälla lite.
  6. Hetta upp plättlaggen eller en stekpanna.
  7. Smörj med smör, vispa upp smeten och häll i ett tunt lager smet ca 3/4 dl för varje plätt.
  8. Grädda plättarna ljusbruna på undersidan i någon minut på strax över medelvärme. Vänd dem sedan och grädda andra sidan.
  9. Lägg upp plättarna på fat eller tallrik efter hand (håll dem gärna varma under folie i ugnen på 75 grader).
  10. Njut plättarna nygräddade med sylt, vispad grädde eller glass.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0