Härliga Måndag

Ungersk kalvgryta och rostade potatishalvor
 
  • 900 g högrev av kalv
  • 2 finhackade lökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tomat
  • 2 hot wax (alternativt jalapeño för en lite mildare smak)
  • 1 röd paprika
  • 3 msk hett paprikapulver
  • 5 dl kalvfond
  • Salt
  • Olivolja och smör
Putsa och tärna köttet, grovhacka chilifrukt, tomat och paprika och hacka lök och vitlök fint. Stek därefter köttet i olivolja och smör på medelhög värme, när köttet fått lite yta tillsätts lök, vitlök, tomat, chili och paprika och fortsätt steka tills grönsakerna är mjuka. Sänk sedan värmen och tillsätt paprikapulvret, låt fräsa ett tag (inte för länge, då blir det lätt beskt) och slå sedan över kalvfonden, salta lite och låt puttra under lock i 1 - 1 1/2 timma. Servera med potatis, en klick crème fraîche och ett gott bröd
 
 

Ja så är det...att just nu står denna gryta o puttrar på spisen
 
Men jag ska inte äta utav den idag för jag ska träffa goa vänninan Marina på stan om en timme typ
 
Vi ska käka ngt i stan ihop
 
 
 
Annars idag....haft lite ärende på stan....och såklart varit och tränat i 2 timmar=härligt
 
 
 
 
I helgen som varit så blev det först mat på restaurang ISTANBUL i Malmö......Turkisk mat och jättegott
 
På kvällen tittade lite vänner hit sen gick vi till GLORIAs här i Lund
 
Träffade många goa vänner där
 
Igår Söndag var jag och hälsade på sonen Johan och svärdottern Anna
 
Vi beställde Kinamat och hade en skön Söndag ihop...Det blev mycket babysnack såklart....Fniss fniss...underbara känsla
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0