kalla Måndag

Slutade jobba 9:30 imorse
 
Fiiii satan så kallt det är ute idag..USCH
 
Cyklade rakt hem och startade 2 maskiner tvätt
 
 
Sen mot CITYGROSS för att fylla på matförrådet här hemma
 
Hann med en lunch i stan på

Il café d'Italia

 
 
 
 
 

 

 
 
 
Tänkte att jag & Pontus ska ha lasange till middag ikväll.
Länge sedan
Ett gott recept är detta
 

Ingredienser:

  • ca 12 lasagneplattor
  • Köttfärssås till lasagne: 500 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk smör eller olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 morot
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 glas rött vin
  • 1 buljongtärning
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk rosmarin
  • 0,5 tsk timjan
  • 0,5 tsk basilika
  • Bechamelsåsen till lasagne: 0,9 l mjölk
  • 60 g mjöl
  • 60 g smör
  • 0,5 tsk riven muskotnöt
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 100 gram riven mozzarellaost
  • 50 gram riven parmesan eller grana padano

Tillagning:

  1. Köttfärssås till lasagne: Hacka lök och vitlök, skala och riv moroten.
  2. Bryn lök, vitlök och morot samt köttfärs i lite smör.
  3. Tillsätt tomatpuré samt kryddor samt mjöl. Rör om och stek någon minut till.
  4. Häll över ett glas vin. Koka några minuter.
  5. Tillsätt de krossade tomaterna och någon deciliter vatten, samt en buljongtärning. Rör om.
  6. Låt gärna köttfärssåsen koka i en halvtimme men den går också bra att använda efter 10 minuter ex. den tid det tar att laga bechamelsåsen.
  7. Bechamelsås till lasagne: Smält smöret i en stor kastrull.
  8. Tillsätt mjölet i det smälta smöret. Rör om så att det inte bildas några klumpar.
  9. Häll i mjölken lite i taget och rör ut mjölet under kraftig vispning. Koka upp under omrörning.   
  10. Låt koka 5 minuter under omrörning, smaka av med muskot och salt.
  11. Rör i hälften av mozzarellaosten i bechamelsåsen.
  12. Sätt ugnen på 200 grader.
  13. Lägg ihop lasagnen: Ta fram en ugnsform i storlek som en halv långpanna.
  14. Lägg två slevar bechamelsås i botten av en ugnsformen, täck med lasagneplattor.
  15. Lägg en tredjedel av köttfärsen på lasagneplattorna, sedan lite bechamelsås och täck med nästa lager lasagneplattor. Upprepa detta i två lager till sammanlagt 4 lager lasagneplattor. Se till att du har kvar bechamelsås till översta lagret bara.
  16. Översta lagret tar du den sista bechamelsåsen samt den sista rivna mozzarellan samt sist riven parmesan. 
  17. Grädda lasagnen i ugnen i ca 20 minuter eller tills lasagnen har fått en fin färg och är genomvarm
 

Ikväll blir det ett 2 timmars träningspass på gymmet.Såååå najz ska det bli
 
Måste handla hem CELSIUS innan...såklart
 
Imorgon möte på jobb 9-14 sen ledig till Onsdag eftermiddag
 
Har funderingar på att dra till Varbergs kurort på Torsdag och stanna tills på Lördag
 
Älskar det stället

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0