Pontus 21 årsdag

Hipp hipp hurra till en av världens goaste killar........Min underbara 21 åring till son
 
 
Hade han varit hemma hade jag grattat honom med sång,frukost och present i sängen......
 
 
 

 
 men han är hos Jonathan

 
Det får firas ikväll istället
Då kommer det lite gäster
Bjuds mat och hemmagjord äpplekaka
Jag har värdens godaste recept på en som jag gärna delar med mig....Värt att testa..LOVAR att den blir uppskattad
Se här:
 
(8-10 bitar)
 
4 dl vetemjöl
1,5 dl socker
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 gram smör
1 ägg
5 äpplen
1,5 msk kanel
 
GÖR SÅHÄR:
 
1:Blanda alla torra ingredienser i en skål
2:Tillsätt smör & ägg och rör till en fast deg
3:Dela degen i två delar och tryck ut den ena i botten på en ugnsfast form
4:Riv äpplena på ett rivjärn och fördela de jämt med kanel över degen
5:Gör ett lock eller smula över den andra deghalvan över äpplena
6:Grädda i ca 30 minuter i 175 grader
 
 
Mums mums
 
Det är ju säsong

I säsong – Svenska äpplen Nu och fram till november är det skördetid för de svenska äpplena. Discovery, Aroma och Alice är några av de tidiga sorterna.

Äpplen med ”slips” I år kommer det troligtvis att vara många svenska äpplen med längsgående streck från stjälken och till flugan. Det är så kallade ”slipsar” och är frostskador som kommit till när blomknoppen ännu inte slagit ut, enligt Lars-Olof Börjesson Vd Äppelriket.

”Slipsen” på äpplet påverkar bara utseendet på äpplet, inte smak och konsistens.

Gott och energisnålt Äpplen är goda att ha i smoothies och sallader men också i olika varmrätter som exemplet nedan. Äpple ger än härlig syra till rätten. Som efterrätt passa naturligtvis äpple perfekt i paj, kaka eller stekta. Att njuta av ett naturellt äpple är inte heller helt fel, gott, ger mycket antioxidanter och lite energi. Ett äpple med skal innehåller cirka 55 kilokalorier per 100 gram.

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0