Instagram Instagram

ansiktsbehandling

Längtar tills imorgon


90 minuters ansiktsbehandling hos CITADELLKLINIKEN här i Lund

Ansiktsbehandling Lyx – 90 min

Hudanalys, rengöring, PHA-peeling, portömning, vapozone. Lång massage på ansikte, dekolltage och nacke. Fuktgivande Guldmask. Efterföljande serum med antiage-effekt. Samt natt/dagcreme. En handmassage och en enkel nagelvård ingår. Exkl frans och bryn.


http://www.citadellkliniken.se/lokaler/lund.aspx


31 Maj

Först måste jag bara berätta.......
Pontus va på sjukan igår


ALLT såg bra ut och det är en obeskrivlig känsla att få det svaret
Helt UNDERART
Röntgen av ben och pratade med hans kanonduktiga
Fredrik Vult von Steyern docent i ortopedi

Jakten på de hemlighetsfulla tumörerna

Publicerat: 2011-10-04

Mer om:
Kategorier:
Cancer, Feature, Vad forskar du om

More Sharing ServicesShare|Share on facebookShare on googleShare on printShare on email

 

Det finns cancer och det finns cancer. En del former har högre dödlighet än andra, men kan ha bättre utfall vid kirurgi av tidigt upptäckt tumör. Sarkom är en sådan egen grupp av elakartade tumörer; de uppstår i huvudsak i skelett eller mjukdelar på armar, ben och bål , har god prognos vid tidig upptäckt, men ger sämre överlevnad för patienten än många andra cancerformer. Anledningen till det senare beror i hög grad på att vissa sarkom är sämre på att ge sig tillkänna tidigt i sjukdomsförloppet.

människor som promenerar på en gata, bild på ben

Foto: Dreamstime

- Patienten märker oftast ingenting. Speciellt inte om det är ett mjukdelssarkom av den sort som är förankrad djupt i muskulaturen, vilket två tredjedelar av mjukdelssarkomen är, säger Fredrik Vult von Steyern, överläkare och chef för tumörsektionen vid Ortopediska kliniken, SUS i Lund. Är mjukdelstumören istället ytligt belägen kan den framstå som en harmlös liten fettknuta och för övrigt lämna patienten helt besvärsfri.

Av hundra upptäckta mjukdelstumörer är mer än 99 godartade, så kallat benigna, och en är elakartad, malign. Av hundra cancerfall överhuvudtaget är endast en av dem ett sarkom. Skelettsarkomen är än mer sällsynta: Av hundra tumörer som sitter i skelettet är en malign. Och det påträffas högst tio sådana här skelettbaserade sarkom per en miljon invånare och år. I ett upptagningsområde av Södra Sjukvårdsregionens storlek på 1,7 miljoner invånare betyder det ett årligt utfall av mellan 50 och 60 skelett- och mjukdelssarkom.

- Sarkom är dessutom uppdelad i nästan lika många undergrupper som det påträffas totalt antal fall per år i regionen. Det ger ett för litet underlag för att kunna diagnostisera och rätt behandla cancerformen i den vanliga vården, säger Fredrik Vult von Steyern. Därför finns Sarkomgruppen. Utan den här specialistgruppen hade prognosen för sarkompatienter varit en helt annan än vad den faktiskt är numer.

Med gruppen vände äntligen statistiken

Det var överläkaren och docenten Björn Persson samt överläkaren och professorn Anders Rydholm som för mer än trettio år sedan beslöt sig för att bilda en egen arbetsgrupp vid dåvarande universitetssjukhuset i Lund. Något måste göras. Olika sorters specialister behövde helt klart samarbeta bättre. Och tumörregistret, ett unikt kvalitetsregister för kliniska data, och de biobanker som finns för tumörvävnader måste kunna användas mer aktivt. Så skedde och med Sarkomgruppen vände äntligen statistiken; gruppen fann och oskaddliggjorde fler nålar i höstackarna än vad som innan varit möjligt. Numer finns liknande grupperingar inom andra landsting och även utomlands har idén spridit sig.

Sarkom kan sägas vara höggradigt elakartade tumörer som är särskilt svåra både att upptäcka i tid och att identifiera rätt vad det gäller undergrupper. De kräver en annan bekämpningsstrategi dessutom. När det gäller dödligheten för den här cancerformen är den relativt hög och man räknar med att omkring en tredjedel av patienterna dör på grund av att tumören ger upphov till dottersvulster, metastaser, som sprids till andra delar av kroppen.

Rätt behandling avgörande

- Vissa sarkom har trots det en mycket god prognos och är för den enskilde individen i princip ofarliga. Om de hanteras på rätt sätt, vill säga.

Med det menar Fredrik Vult von Steyern att sarkom inte ska tas omhand inom vanlig klinisk ortopedisk eller kirurgisk verksamhet . Att man där inte ska ge sig på att skära i misstänkta sarkomupptäckter eller försöka åtgärda fallen på något annat sätt.

- Det är väldigt viktigt att vi får in tumörerna orörda. Men ortopeder i vår region känner i regel till detta och skickar patienterna vidare direkt till oss vid misstanke om vad det är de har upptäckt, säger Fredrik Vult von Steyern.

Och det är så han vill ha det: Att Sarkomgruppen vid SUS i Lund får in alla misstänkta fall. Alla de få fall som finns i regionen.

- Det krävs en multidisciplinär verksamhet; en mångsidigt sammansatt arbetsgrupp som jobbar gränsöverskridande, men ändå sammanhållet, och som bygger upp en egen erfarenhet. Där har vi vår styrka.

Som en egen kommandostyrka

Som en kommandostyrka i cancerbekämpande, måhända. Sarkomgruppen består i vilket fall av ledande företrädare för olika kliniska verksamheter inom området ortopediska tumörer. Här finns ortopeder, röntgenläkare, patologer, onkologer, kliniska genetiker, kirurger och motsvarande discipliner, när sådana särskilt finns, inom barnsjukvård.

- Det krävs särskilt tränade röntgenläkare för diagnostiseringen, patologer med vana att titta på ovanliga tumörer, kirurger som vet att skära bort just sarkom och särskild kompetens för att besluta om strålbehandling eller inte, cellgiftsbehandling eller inte och om sådana behandlingar ska utföras före eller efter operation eller bådadera.

Gruppen arbetar obyråkratiskt och problembaserat, behövs det fler i den kliniska sättningen av gruppen tas sådana in vid behov. Medlemmarna träffas en gång i veckan för att diskutera fall, däremellan är det praktiskt arbete som gäller.

- Tack vare Anders Rydholms arbete sedan trettio år tillbaka har vi effektivt kunnat arbeta med sarkom på enda riktiga vis: centraliserat inom sjukvårdsregionen, säger Fredrik Vult von Steyern. Framgången för Sarkomgruppen beror därefter på genomslaget: att sjukvården vet att vi finns.

Viktig marknadsföring av sarkomgruppen

Marknadsföringen fungerar, koll i tumörregistret bekräftar att gruppen får in de sarkom som påträffas. Spridningen av Sarkomgruppens existens är också viktig för forskningen och för rekryteringen av forskare.

- Sarkomgruppens kliniskt inriktade forskning kring framför allt mjukdelssarkom är även den multidisciplinärt uppbyggd. Det måste den vara om vi ska bli bättre på att förstå tumörens biologi , och därigenom bättre kunna urskilja behandlingsformen, säger Fredrik Vult von Steyern.

Det gäller att kunna identifiera tumörerna, hitta markörer för de olika sorterna.

- Vi letar efter de avgörande kriterierna för bestämningen av en tumörs farlighet. Och att hitta den mest effektiva behandlingsmetoden i varje enskilt fall, säger Fredrik Vult von Steyern. Överlevnadsstatistiken har de senaste decennierna stannat upp. Vi vill ändra på det.
Powerwalkade Lund-Bjärred idag.....Jag älskar det

det är en sån fin väg att "traska" i

Det blev sen buss hem
Ska ju jobba 14:45-21:45 idag....så det bidde buss hem

Ska ju hinna me lunch me

Det blev min favolunch från THAI CUBE serien
Ser att STENA FASTIGHETER ställt ut en pall med matsorteringspåsar....Iiiihhh....det måste betyda att vi ska börja sopsortera

Det är ju jättebra men drygt med alla dessa spannar som man ska fylla med olika sorters skit

Jaja.....alla lär vi drabbas


Pontus har sovit hos Jonathan i natt....och inatt ska de tydligen sova här.......

Meningen va att jag och pontus skulle dra till Helsingör imorgon men jag är lite(mycket) besviken på honom för att han  inte "jagat" jobb

Han står nu efter skolan utan inkomst och inget jobbHan tror att han bara ska typ vara hemma och lata sig............
KAN HAN GLÖMMA


länge sen

Tur att Pontus håller mig i öronen,o)
-Bloggar inte du längre? frågade han mig
Kul att han läser den då och då....och påminner mig;o))

Haft så mycket att göra så jag har inte haft ro till att sitta vid datan

Men nu så


Hämtat ut mitt paket idag som jag beställt från www.svensktkosttillskott.se


   

och vem hoppade ner i lådan???Sixten såklart
Han är tokig i papplådor
"Rotat" fram lite Sommarkläder...åh denna hade jag ju nästan glömt


Min Fostermamma Gittans jacka dom hon hade på sig i sin ungdom....när hon va typ 18 år


Jag har användt den mycket och jag älskar den

Den är i skinn..............Pontus och jag va och käkade på MAE YAI idag....supergott........Ligger på stora fiskaregatan här i Lund
Vi borstade Sixten och Gustaf idag....GISSA OM DE TAPPAR PÄLS

Tänk.....hade kunnat bli en pälsmössa av detta

Var och tränade idag
Körde ett pass på 1,5 timme

40 min cross och 580calorier mindre på intervallkörning

och resten styrka

Så skönt


Pontus och jag var och handlade hem lite mat från CITYGROSS
Där kan man nu köpa 4 burkar av ALAX matjesill för 30 kronor
Aldrig testat detta märket men jag ÄLSKAR matjesill så det blir säkert mumsens

Får passa på att äta en dag då Pontus inte är hemma för han gillar det inte....säger han men ärligt så tror jag aldrig(!)han smakat det
Hans förlust

Besökte min favobutik oxå idag...MALMBORGs här i Lund

Gjorde ett litet kap kan man väl säga,o)))  Läppstift/läppglans för 10(!) kronor styuck i alla dess färger
Skynda dig dit ...de hade massor

Jag köpte 5 styckna
Olika färger....och en av dem ska jag ge min Fostermamma Gittan
Den mörkaste ska hon få.Hennes färg!

Haha...Pontus fottade mig....och kan lova att han skrattade lika mycket som mig

Nu blir det en dusch och sen i säng


Ska jobba extra hos CAREMA imorgon 14-22:30 .....hej vad det går


Klösträd från KATTLYCKA


Klösträd från www.kattlycka.se beställt.....Den gamla ställdes ut på balkongen och de älskar att ligga där och spanaMORSDAG

Grattis till mig och alla andra mammor idag
och grattis LOREEN till din vinnarplats


Igår va det en kanonkul och skön Lördag

Jag började dagen med träning i,45 minuter

Det blev crossmaskin i 30 minuter och styrka

Hem till solning och dusch och sen kom Björn

Vi bestämde oss för att dra till Köpenhamn

Himla kul

På öresundståget tog vi varsen öl
Härligt väder och mycket folk hade samma planer som vi

Väl framme så blev det en promenad till STRÖGET.....där avnjöt vi en lättlunch


Satt och kollade folk och miljön runt omkring


Jag shoppade 2 jättesnygga långkjolar oxå.....
Efter att vi "softat" på Ströget så bestämde vi oss för att besöka Christiania
Jag har aldrig varit där och ville se det

Det blev en promenad dit....och mina skor gick itu på vägen dit.....
(det blev fotbad och fotfil när jag sen kom hem;o))


Får ju inte fotografera inne på området så det blev endast ett par kort

kolla in dessa...visst ser dem smarriga ut....(men det blev inte ngn smaktest av dem denna gång)

En himla kul upplevelse att se det tyckte jag

Dagens mat idag blir biffstroganoff

Klicka på länken för att se receptet

http://www.recepten.se/recept/biff_stroganoff.html

Nu är klockan 12:46 och jag ska dra och träna

Puss till alla världens bästa mammor idag
Mors Dag....

En stor hyllning till alla mammor, :) Inte lätt och ta hand om barn men det är det bästa som finns :) Grattis allihopa på Mors Dag....Just du är bästa mamman....det e vi allihopa... :)
Lördag 26 MajÄr på väg mot träningen
Klockan är på tok för mycket
Känner att egentligen hade jag velat vara färdig med träningen nu och ut i solen


Vaknade 6;30 och tänkte gå upp då men somnade om till 8;30

Så på den vägen är det

Min tanke idag är träning 1,5 timme,sedan bara lapa sol hela dagen....
Hur det blir får du en uppdatering ikväll....fnissIgår blev det go mat på min favo Thai restaurang i Helsingborg

PUUN THAT heter den
Jag beställer alltid deras PAD THAI med kyckling
Supergod

OCH eftersom det blev tur med mc åk dit så blev det inte ngt starkt att dricka till maten...men det gör inget för i Torsdes gjorde ju jag och min vännina Meany stan som du vet;o)))

Efter maten blev det en latte och glass på PISTACHIA mittemot Knutpunkten oxå i Helsingborgoch nu är det meningen att jag ska träna bort detta på GERDAK R A M

Fredag,sol och allt

Oj,...inte bloggat på ngr dagar.
Skämms på mig


Just kommit hem från ett par sköna timmar i stadsparken


Hänt en del


Igår träffade jag min vännina Meany som jag kännt sedan 1988

Gammal ärlig vänskap rostar aldrig


Vi käkade och tog ett glas vin på WRAPHOUSE här i Lund

Så jättegott och mysigt att sitta ute i detta undrbara väderDet var egentligen meningen att jag skulle jobba xtra på CAREMA 14-22:30 men på förmiddagen när jag cyklade nerför en backe i stadsparken så fick jag sladd på min cykel och flög all världens väg
Jag på ett håll,cykeln på ett annat och allt innehåll i väskan på ett annat


Se som jag nu ser ut och det gör fruktansvärt ont kan jag lova

hem och tvättade av mig och tanken var att ändå jobba men min vänster hand svullnade fort upp och jag kunde knappt använda den


Kändes inte alls bra att i sista sekund ringa och berätta för gruppchefen på Carema att jag inte kunde jobba


Usch


Det blev trots allt en bra kväll


Slutade typ såhär för min vännina som efter ett par glas för mkt inte kunde hålla tillbaka....haha

Varning för äckelmagare;o)))


haha.....


Träffade Pamela och mitt underbara gudbarn Marquin me

Han är så underbart söt
Mysigt med musik och uppträde vid Centralstationen här i Lund var det oxå
dag tidigt i morse reste Johan,min äldste son och hans kompis Andreas till Kreta
De sitter just nu på planet och framme typ 19 ikväll


De tog tåg till Norrköping....skulle flyga från Stockholm

De blev fast i Mjölby pga strömavbrott och de var rädda att de skulle missa flyget

Jag ringde SJ och förhörde mig och fick veta att de samarbetar med flygbolaget SAS så om de hade bokat flyg med dem så hade de bekostat  allt som har med deras försening att göra
Nu var SJ så supergulliga att de bekostade taxi resa till Stockholm till dem som kostade precis under tusen lappen


Fick ett foto där Johan hjälper en gammal dam i Norrköping


Fniss fniss(även som liten var han väldigt hjälpsam mot äldre människor)

I Onsdes blev det en underbar lång powerwalk runda för mig mellan Lund-Bjärred

1,3 mil och den tog 1,45 timme


Så himla gott att powerwalka

Ikväll ska jag få äran att åka en runda på Björns Harley Davidson

Det är så mysigt


Sol och träning och dokumentär


Riktigt kul att träna till denna ikväll.


Körde powerwalk och styrka idag.....

Imorgon blir det powerwalk Lund-Bjärred


johan ,äldste sonen ringde innan och tyckte att jag och pontus skulle se DE KALLAR OSS MODS"

Jo jag vet...har sett den dokumentären för många år sedan....riktigt djä-vlig är den men jättebra


Har du settt den?
Om inte så tycker jag att du skaSummering av Tisdan=skön!

Nu ska jag sova men först dricka min varma oboy
.....Lägger sig som bomull runt magen

Underbara lediga Tisdag

Njuter för fullt av min ledighet från ALLT
Softat på stan,träffat folk jag känner
Latte på espressohouse,ett glas vin på Stadsparken

                               
Fattar inte varför jag inte kan publicera min blogg via mobilen när jag har fotona med................Jag måste radera fotona och sen spara dem för sig för att sen lägga in dem.STÖRIGT!!!!


 


Estelles dop idagPrinsessan Estelle döps i dag


Idag är det dax för våran Estelle att döpas

Visst är hon supersöt


Ska bli roligt att följa hennes uppväxt

Här kan du lyssna på vår kungens dop 1946


Drygt 300 gäster är bjudna till dopet. Den är den kungliga familjen, där namnet Westling nu också finns med, och utländska kungligheter. Men också representanter för bland andra riksdag, regering, myndigheter, trossamfund och diplomatkåren.

Bland de mer uppmärksammade av de inbjudna gästerna kan nog prins Carl Philips flickvän Sofia Hellqvist och prinsessan Madeleines pojkvän Chris O'Neill bli. Dopet är det första officiella sammanhang där de båda bjudits in.

Gästerna börjar anlända till slottet och Slottskyrkan klockan 11. Själva dopcermonin startar klockan 12, och pågår i en timme.

Officianter är ärkebiskop Anders Wejryd, överhovpredikant Lars-Göran Lönnermark och Åke Bonnier, domprost i Stockholm.

Mellan klockan 13.15-14.30 ger sedan kungaparet en mottagning i Bernadottevåningen på Kungliga slottet.

Ekots reporter Bengt Hansell är en av de inbjudna gästerna i Slottskyrkan, och kommer att twittra direkt från ceremonin. Programmet P4 Extra sänder direkt under hela dopet och mottagningen efteråt.

Klockan är nu 09:03 och jag ska bege mig ut i det vackra vädret........

Ha en underbar solskens dag....för det ska jag ha

Vicken en Söndag

Klockan är 22:32 och idag har det stått JOBB på hela mitt schema.

Slutade 12 på mitt ordinare jobb


Cyklade hem i 190 bara för att hinna umgås med Pontus en stund innan det va dax att bege sig till jobb nummer 2 14-21:30

Inga problem alls att jobba eftersom pontus drog till polare och jag fick ett riktigt glidareschema..........så det va lättförtjänta pengar,o)))
Hade jag inte jobbat idag så hade jag grillat och druckit vin tillsammans med Pamela...men va fanken...Sommaren har just börjat och det ska bli mååååånga grillkvällar me nära och kära

Imorgon är jag ledig  fram till kl 15


Ska upp tidigt för att dra och träna.......sen blir det att softa i solen till kl 14:30 och sen på cykeln mot jobb 15-22Ångrar mig

Jag brukar inte ångra mig i mina beslut men nu,idag gör jag

Slutade jobba kl 12 idag
Klockan är nu 12:33 och jag har tackat ja till att jobba på CAREMA idag 14-21.30 och det ångrar jag...Endast av en anledning.....SOLEN skiner och det är ett helt underbart väder

Pamela ringde i förmides och frågade om vi skulle setts
Så mysigt det hade varit att grilla,dricka vin och umgåtts med Pontus och vänner


Nu är det som det är så det hjälper inte att ångra


Nästa vecka jobbar jag bara Måndag och Onsdag och jag har planer inför veckan....det ska ju bli kanonväder hela veckanTorsdag 17 Maj

Lugn och en härlig fortsatt Torsdag


det blev en timmes träning på Gerda.....men innan dess tryckte (!)jag i mig en pizza på MILANO här i Lund.....förvisso utan ost...men ändå!!!!!!!

senare på kvällen bar det iväg mot Helsingborg....


bokat bord på restaurang OZemellan vid kajen


Jättefin restaurang och god mat men halå......Kolla läget


Förätt för 104(!)kronor...detta var vad du fick

Innan dess skumpa och lite tilltugg

innan maten kom passade jag på att posera....fniss fniss

Gillar detta fotot...Läckert eller hur
(jag syns ju knappt)


men ett jätteläckert place
Älskar utsikten
Jag beställde sjötunga...Jättegod men inte mkt till sjötunga.....mest pressad potatis

men klart godkännt ställe att ta ett glas vin eller en öl när det e fint väder....men nu blåste det nästan full storm


Kvällen avslutades på HARRY´s i Lund och där blev det att heja in Finland som vann med 3-2

mot USA


Heja heja SUOMI

Det gick inte lika bra för Sverige som förlorade mot Tjeckien med 4-3
Godmorgon Kristihimmelsfärsdag

Klockan är 8:38 och jag har sovit sisådär
Vaknat flera ggr i natt.Varmt,fågelkvitter och en massa tankar....men känner mig ändå relativt utvilad


Det blir en morgonsmothie och en skön rask cykeltur Lund-Bjärred-Lund om en stund


ikväll är det ishockey Sverige-Tjeckien i kvartsfinal
Tänkte käka en bit mat på en restaurang i Helsingborg  som heter OZEMELLAN

Kolla in länken
http://www.ozemellan.se/site.html
och efter maten så kolla in ishockeyn på Harry´s i Helsingborg


Imorgon är det jobbedax på mitt arbete 13:30-22 men har lovat ställa upp på CAREMA ngr timmar innan


Pontus är hos sin pappa och jag vet inte riktigt när han kommer hem


Nu ska jag sätta fart så jag hinner med vad jag ska


Vill passa på att gratulera NORGE till sin nationaldag :) GRATTIS !!!


supertrevligt

Undras hur vädret ska bli imorgon??????
Enligt min app i min telefon ska det vara REGN!!!!!!!


I hate regn!!!!!


Jag som tänkte(!)powerwalka Lund-Bjärred-Lund men om det regnar så NOT!!!

Charlotte kom ca 18:30 hem till mig....sen gick vi tillsammans ner till stan

Ner till O´learys

Vrålhungriga båda två


Jättemysigt och mycket folk

Vi åt och pratade  en massa och hade det supertrevligt


Avslutade kvällen på espressohouse
Jag med en latte och Charlotte med en ChailatteNu är klockan 22:44 och det är dax att göra sig redo för sängen

pontus är hos sin pappa

Körde dit direkt efter skolan och kommer hem Fredag eller LördagNästa Fredag drar Johan(min äldsta son) till kreta

Jag är jättenervös.......säkert helt i onödan


yangtorp i Huaröd

Helt sjukt.....


http://www.skanskan.se/article/20101023/HORBY/710229734/1019/horby/*/yangtorps-konkurs-rycker-allt-narmare


Pontus fick ett tips utav en jag känner om Yangtorp i Huaröd....Huaröd,ett ställe där Pontus pappa bor bl.a


Läs och begrunda
Annifrid Lyngstad,fd ABBA medlemmen lånade ut en summa pengart till detta...bla bla bla.....du kan läsa om det i artikeln jag bloggat om


Pontus ringde mig och berättade om detta.
Han berättade att det var helt sjukt stort.....Jag måste bara dit och se det jag me

En utflykt verkligen

Trött som ett ålderdomshem

Trött som ett ålderdomshem är jag just nu...men det går strax över

Slutade jobb 8;30....hade ett ärende här i Lund och nästan just kommit hem

Klockan är nu 12:22

Lite mat o foderluckan,en kopp kaffe och en timmes sitta på stolen så är jag fit 4 fight

Hittat ett kanonerbjudande på www.letsdeal.se idag


Kolla detta

för 20 personer hos Bagarboden. Ord. pris från 229 kr, din deal: från 99 kr
KÖP!Från 99 kr
169 har köpt
11 tim 36 min 25 sek
Tipsa vänner!
 • Facebook
 • Email
57

Höjdpunkter

 • Välj mellan en klassisk tårta för 10 personer eller en studenttårta för 20 personer hos Bagarboden i Malmö
 • Perfekt till födelsedagen eller studentfesten
 • Studenttårtan är formad som en studentmössa
 • Bagarboden bakar – du äter
 • 57% rabatt
 • Du vet väl att du kan hålla koll på våra dagliga deals direkt i din smartphone? Ladda ner vår app från Appstore eller Android Market

Villkor

 • Gäller t.o.m. 15 augusti 2012
 • 1 deal per person/tillfälle. Du får köpa upp till 2 deals åt dig själv och 1 att ge bort
 • Beställning sker per telefon: 040–88 533. Uppge Let’s deal-kod vid beställning
 • Tårtan beställs 48 h innan, ange gärna vilken tid ni kommer för att hämta er tårta
 • Tårtan för 10 personer gäller endast prinsess-, frukt- eller gräddtårta
 • Studenttårtan gäller endast gräddtårta formad som en studentmössa
 • Inga ändringar får göras på tårtan
 • För text på tårtan tillkommer en extra kostnad
 • Avbeställning senast 24 h innan avhämtning
 • Beställningar ska läggas före kl 14.00 via telefon


image description

Om dealen

Det är inte ringklockan som gör dörren, koppen som gör kaffet, vägen som gör bilen eller presenterna som gör kalaset. Däremot gör tårtan kalaset. Ett kalas utan tårta är inget kalas. Med det sagt är det bokstäverna som bildar meningarna i den här texten som gör dagens deal – bara att tacka, bocka och fira!

Med dagens deal hos Bagarboden väljer du mellan 2 olika tårtor – en klassisk och en studenttårta – för antingen 10 eller 20 personer. Du gör ditt val vid köpknappen.

Alternativ 1
Grädd-, frukt- eller prinsesstårta för 10 personer. Ordinarie pris 229 kr, din deal: 99 kr.

Alternativ 2
Studentgräddtårta för 20 personer där tårtan är formad som en studentmössa. Ordinarie pris 580 kr, din deal: 249 kr.

Bagarboden har lång erfarenhet inom branschen och levererar bröd och bakverk till flera butiker och kaféer i Malmö.

Välkommen in!


SJÄLVKLART ska detta inhandlas


2 stycken tårtor inhandlat  


Ikväll ska jag och vänninan charlotte ses
Äta en bit mat och dricka något gott till
Det ska bli supermysigt
Så checka in min blogg ikväll så får du se hur trevligt vi hade det
Imorgon är det helgdag och då ska jag bara jäääääsa.....hehe....än sålänge...men mycket kan hända när man heter Sari fniss fniss....as you know me


Måndag 14 MAJ

SOVIT GOTT TILLS JAG VAKNADE IMORSE OCH HADE SPRÄNGANDE SKALLEVÄRK.....
Tog en panodil och la mig igen
Vaknade efter ngn timme och fortfarande lika ont

Tog då en tablett mot migrän SUMTRIPTAN jag fått utskrivet ,somnade om och vaknade utan(!)huvudvärk
Skönt....
Ska jobba i em och det hade jag inte fixat utan hjälp av denna

Börjar 14:45 och slutar 21;45

Har ett bankärende innan dess och ett snabb besök till Malmö


Vilket underbart väder vi har idag

Fullständigt älskar solen...men vem gör inte det  


Pontus examen närmar sig med stormsteg....planering planering


beställning

Produktbeskrivning

UV-skydd samt mjukgörande honungsextrakt

till Pontus......               Söndag 13 Maj

Varit en seg Söndag......kanske ngt glas för mycket...Kändes i skallen idagDet var en kanontrevlig lördag igår hos Familjen Friberg

Ett helt underbart hem


Anders & Sandras fina son texas med en av deras supergoa hundar

Jag tog me kompisen mange som sällskap

Toy och hans flickvän Sofia var oxå med och sällskapadeTexas och pappa Andersoch jag älskar djur ...stora som småMange hade sin gitarr me och sjöng och speladeMio,Manges fina son skulle skjutsa oss till Sandra & Anders.....Jag mellanlandade hemma hos Magnus
Passade på att kela med Dixies 20 v söta kise...


Sååå gudago

Mange var jättehungrig och tog sin en pölse innan vi skulle bort på middag
Frågade om jag ville ha men nej tack...jag sparar mig till sandras goda matHär ett foto på mig & Mio


Här fick jag till det med ett riktigt bra foto på Mange & Mio
I väntan på tåget som skulle ta mig till Eslöv så kunde jag inte låta bli att fotta denne herre som passade på att gymnastisera i väntan på tåget  Igår kom dessutom kattställningen jag beställt från www.kattlycka.se


och Pontus & Kim monterade upp den

Pontus är hos Kim nu och ska sova där i natt


Detta var deras Söndagsaktivitet i förmiddesPontus tatuerar Kim härefter att de åkt iväg drog jag ner till MAE YAI...en Thairestaurang här i Lund med supergod mat

Rekomenderar den starkt


Klockan är nu 22:21 och jag ska ta ett kvällsbad och sen krypa i säng...Sovmorgon imorgon.....

Först en banan


Välkommen härliga Lördag

Slutade jobb 12Känns snart som om jag bara jobbar....hehe...men jag klagar inte.....jag mår bra av att " vara i farten"


Ikväll ska jag hem til min väninna sandra och hennes Anders

Magnus,mitt x sen 100 år tillbaka ska följa med
Han är en rolig kille att ha med sig ....Sjunger,spelar gitarr och drar en massa roliga vitsar...haha

Jag ska berätta en favorit som Mange drog för måååånga år sedan då vi var tillsammans....År 2000 träffades vi


Var tilsammans i 2 år men varit bästa vänner sedan dess


Här e´iaf "that story"

Det var en man som gick till baren för att dricka en öl men hade inga pengar


Han var fasligt sugen på en öl och hade en lösning på det hela,o))


Han ropade på pubägaren och sa som det var

-Det är så att jag skulle gärna vilja dricka en öl här hos dig,men det är som så att jag har inga pengar...men det jag har är en liten låda... och i den lådan har jag en pianist

Om du bjuder mig på en öl så lovar jag att denna pianist ska spela så hela syltan här gungarHm....tänkte pubägaren

jaja det kan vara värt en öl....så ok sa han.....då måste du lova att han spelar så alla applåderarSagt och gjort

Han öppnade lådan och upp hoppade en 30 cm lång pianist och fram till pianot och spelade

Det blerv succe´och alla applåderade


Mannen fick sin öl och var nöjd och belåten


Pubägaren gick fram till mannen och frågade var han fått tag i denna pianist

-Jo såhär är det ,svarade mannen

Pekade ut på åkern och sa:
-där ute på åkern hittade jag en lampa och jag gned lite på den
....Ut kom en ande som sa...Du har en önskan,,,,,

Så på den vägen är det


Pubägaren blev helt ifrån sig och sprang ut på åkern för att leta reda på denna flaska


Efter en lång tids sökande fann han den
Även han började gnida på den och ut kom en ande

Pubägaren önskade sig 3 miljoner kronor

Ut hoppade 3 miljonor GRODOR....

Pubägaren blev tokig och rev sig i håret

Sprang in till mannen och berättade vad som hänt

Då svarar mannan:
-Ja du tror väl inte att jag önskade mig 30 cm lång pianistEn annan historia som min mamam drog som jag oxå tycker e´urskön är denna
Lilla Ida fyller 100 år och bor på hemmet


Eftersom hon fyller 100 år säger personalen till henne att hon får önska precis vad hon vill så ska de göra allt för att uppfylla önskan

Ida behöver inte fundera speciellt länge förrän hon säger:

-Ja jag har alltid velat springa naken här i korridoren
 Pesronalen funderar ett tag och säger sen att det ska hon få göra om det nu är det hon vill

Sagt och gjort....da klär av sig spritt språngandes naken och börjar springa  fram och tilbaka i korridoren

är sitter Gösta och Sven på varsen stol och samtalar då Gösta säger till Sven:

-Var det inte lilla Ida som kom springandes där???
-Jo,svarar Sven...men vad var det hon hade på sig?

-Vet inte svarar Gösta...men skrynkligt var det iaf

haha

Lite Lördagsgott va det.....


Härlig Fredag

Slutade jobb 8:30.....skulle sedan vara i Malmö kl 11 för 1 timmes ansiktsbehandling


Stod och valde om jag skulle ta tåget eller bussen


Tåget tar 8 min och jag får en promenad på 10 minuter.....bussesn tar 30 minuter och jag får 2 minuters promenad

Jag valde buss av en anledning....att jag kan slumra till en stund på bussen.Jag ÄLSKAR att sova i bil och buss.Tar typ 1 minut sedan sover jag som ett barn


Kolla vad jag passerade.....Åhhh så gullig och en vänlig själ gett denna vatten

Väl framme så tänkte jag att vad f-n e´detta?????


Är det ngt jag inte gillar så är det när det står en lapp uppsatt på dörren"KOMMER STRAX" när öppettiden är 10-18


klockan var 10:45 när jag var utanför porten

Jag tänkte att jag ger detta till 11:05 sedan går jag....Tyckte inte alls att det såg speciellt inbjudande ut


Har ju betalt 297 kr trots allt(men enirodeals)
10:55 kommer en mörkhyad kvinna

Supertrevlig och välkomnade mig


Jag blev ombedd att ta av mig mitt halsband och mina örhänge??????

What tänkte jag
Har aldrig tagit av mig mina örhänge för en ansiktsbehandling


jaja...det e ju lätt att få i dem jag har( 9 st,o)))


-du kan vällåta sminket sitta på,frågade jag
-nej jag tar bort det och lägger en lätt make up på dig,svarfade hon

Ok då tänkte jag


Jag la mig ner och säger bara en sak


Det var den bästa ansiktsbehandling jag fått!!!!!!!!


Helt underbar........


Rakomenderar henne varme.

Hennes telefonnummer är 040-17 09 41 och det ligger på Stora Nygatan 7 i Malmö


   www.adacia.se


Efter 1 timmes skön behandling tog jag en promenad mot malmö central där jag åt en lätt lunch på

Caffe Ritazza på Malmö central
....sen Öresundståget hem.................
Snabbt och smidigt
nu är klockan 14:08 och det e dax att hoppa på cykeln och trampa mot jobb


OCH of course ska jag ösa musik i mina små öronVad annars om inte   http://www.energy.de/webradio/index.php?play=13På tal om öron...........Glömde berätta att tjejen som gjorde ansiktsbehandling på mig masserade mina öronsnibbar me....därav att örhängena skulle plockas ur,o))))Vinkevink

GRATTIS MFF
Vilken MAKT vilken POWER


Nästa gång MÅSTE jag oxå in och se dem spela


Ska höra med Johan,äldsta sonen

han är tokig i fotboll.....hela min släkt på mammas sida är som besatta av fotboll eller ishockey....Jag är iof inte besatt ...långt ifrån men vilken känsla det måste va att se dem live


Johan har frågat mig ngr ggr om jag ska me men nästa gång såGRATTIS MALMÖ.........Ni är BÄST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

En vanlig Torsdag

                                 


Godmorgon


Äggen på järnet och jag e´på g

Hade satt klockan på 8 men såklart jag inte dunde sova mer än till 7
Så trött jag blir på migTorsdag idag....Har ett par ärende nu på förmiddan som måste uträttas och kl 15 börjar jag att arbetaArbetar till kl 8:30 imorgon


Klockan 11 ska jag vara i Malmö och få ansiktsbehandling.
Hinner med en lunch efter behandlingen och kl 15 börjar jag att arbeta igen


Pamela som är mamma till mitt gudbarn skulle på ngn fest och undrade om jag kunde jobba för henne

Absolut jag ställer upp.Har ju inget annat för mig och på det viset jobbar hon ett pass för mig när jag behöver vara ledig;o)))

Det blir med andra ord jobb så gott som hela tiden fram till kl 12 på Lördag


Det verkar som om regnet hänger över oss här i Lund...Tråkigt


Jag hatar regn...men tyvärr kan vi inget göra
'

         Fick reda på igår att en vän till mig tagit livet av sig


Usch det låter så hårt att använda de orden


Valt att gå över till andra sidan låter bättre(om det nu kan låta bättre)Jag blev väldigt tagen fastän det var en kompis som inte stod mig nära....men ändå.....i umgicks lite den tid då jag bodde på Jakriborg

Hoppas du har det bättre där du är nu Jonas

Du hade det kämpigt med dig själv en lång tidTycker mest synd om hans barn........fruktansvärt


                 

Jag e så duktig

Jag är så impad av mig själv

Jag är stolt över mig för att jag är den person jag är              
Jag kan bara erkänna att jag älskar mig självKänns riktigt skänt att göra det

Jag är mest glad för att jag är den principfasta person jag är

Om jag bestämmer mig för att göra ngt så oftast till 98% så gör jag det

Betsämmer jag mig en dag för att IDAG SKA jag putsa fönster så gör jag det

Jag hatar att skjuta upp ngt
Kanske en fördel(?) när man är singel...för att det är ingen annan  som gör sakerna till mig ...så gör jag inte den dagen jag bestämt mig för det så skjuter jag bara upp det och sedan har jag MASSOR att göra


Som igår bestämde kjag mig för att powerwalka Lund-Bjärred
8:27 började jag mina steg mot BjärredDetta är en superbra låt att powerwalka till

Nådde mitt mål 10:12

Hade det inte varit för att stannade till och tog ngr foton så hade jag gjort "resan" på typ en kvart mindre.....
Kolla fotona jag tog
Visst är dem vackra och visst är Skåne underbart på Våren & Sommaren

Finns knappt ngt ljuvligare


Detta fotot är jag riktigt nöjd med
Det ger ett fridfullt intryck

Detta är taget vägen mellan Lund & BjärredNär jag gick där i min snabba takt med http://www.energy.de/webradio/index.php?play=13 i lurarna så kände jag en underbar doft.....Vände och vred på huvudet...........

Här ser du vad som doftade så underbart
Här är jag på väg in i Flädie och just passerat Fjelie

Målet är nära.....strax framme

Gjorde mitt lilla besök i Bjärred sen blev det buss 137 hem


Hade det inte varit för att jag börjar jobba 15 på Carema hade jag lätt(!)powerwalkat hem oxå.......

Vilka underbara intryck man får när man är ute

Allt man ser,alla dofter och nästan det bästa av allt är hjärngympan

Jag får verkligen rätt på tankarna när jag är ute och powerwalkar


Mycket av det som tynger mig får jag "rätt" på......och massa annatNu ska jag lägga mig på soffan och mysa med Gustaf & Sixten innan det är dax att ta sig till jobb


Denna tillägnar jag dig som läser mina ord...mina tankarPontus ont i skallen...eller vad,?
Godmorgonklockan är 07:46

Jag steg upp lite över 7

Morgontvätt,make up och nu sitter jag här med mitt morgonkaffe....Kaffet smaskar allra bäst på morgonen


Ska styrax tillberedea min morgonsmothie som idag kommer att innehålla 1 banan,1 äpple,1 clementine,1/2 pressad citron,ca 1 dl 0,5 % vaniljyoghurth,1 skopa av min dietshake och ca 1 dl frysta bär.....Nam namEfter det blir det powerwalk Lund-Bjärred som tar ca 1,5 timme

1,2 milSka joba x-tra på CAREMA 15/22>30 idag....så jag vet hur denna dagen kommer att spendera denna dagen

Hur ska du spendera din?


SPontus är hemma från skolan idag....Huvudvärk heter det idag....

Är det det?
eller är det "latmasken" som träder fram


Ja jag vet inte men jag tror mer på det sistnämnda


(det är inte Pontus på bilden.Bilden är lånad från nätet...men det liknar honom,o)visst;o)?)Många ungdommar har huvudvärk varje dag, visar en ny studie.

Dessutom har nästan tre fjärdedelar ont i huvudet minst en gång i veckan.

Stress, sömnbrist och slarv med maten nämns som de vanligaste orsakerna.


Pontus huvudvärk(om han nu har ngn) är jag helt säker på att det beror på slarv med maten
Inte stress iaf


Nu är klockan 08:08 och jag måste starta upp min Onsdag...annars får jag me snart skallevärk.....


Vinkevink....


Snart sovdax

Klockan är 22:28


Slutade jobb 21:45

Powerwalkade till jobb idag.40 minuter tar det.Bussen hem.En kvart tar det.Samma tid att cykla

In om Malmborgs och handlade mjölk,mat till pontus att ha med i skolan imorgon

Köpte en ny sorts blåbärsdryck....såg så god och hälsosam ut
Även(!)beställt ny sorts bubbel från bolaget


Precis som reklamen säger så en perfekt dryck till pickniken...eller bara när man vill "svalka" sig i Sommarvärmen.när den nu kommer


Nu ska jag minsann ta en dusch och sen krypa till sängs
Det blir powerwalk Lund-Bjärred imorgon(1,2 mil) tar bussen hem...hade gärna(!)powerwalkat hem oxå men det hinns inte för jag har tackat ja till att arbeta x-tra på CAREMA 15-22:30,o)))

Cancer...DJÄVLA Cancer
När jag ser denna kan jag inte låta bli att fälla en tår....inte så liten heller

Moa som mamma Jenny berättar om här i filmen behandlades samtidigt som Pontus på avd.64

Moa minns jag som en tjej med så stort hjärta och alltid lika glad.
Hon var faktiskt den första tjej vi träffade på när vi steg in på avd 64 Hösten 2007Ett liv,en tid jag gärna inte vill tänka på...n tid då jag önskar att aldrig funnits men nu är det så att det har varit och tankar kan inte bara suddas ut
Tanken finns där varje(!)dag

Det går inte en dag utan att jag tänker på denna tid Hösten 2007-Hösten 2008 då vi "bodde" på avd 64 här i Lund

Något man inte önskar någon i hela världen...

Jag vill inget hellre än att sudda ut det...önska att "det" aldrig funnits men på ngt vis så har man  blivit en erfarenhet rikare på många olika plan


Tankar som svämmar över

Magont pga alla tankar.....Tankar som fyller min hjärna till bristningsgräns så de sätter sig i magen
3:dje kvällen i rad nu som jag lägger mig med svidande känsla i magen och jag vet vad det beror på men måste hålla det inom mig själv...eller ja det gör jag inte men kan inte skriva om det här i bloggen


Ett "problem" som funnits i många år och som ingen(?)annan tydligen ser det som ett problem


Tog en insomningstablett igår....annars hade jag gått som en mumie idag

Dagens citat
"Det är inte arbetet, som tar död på en person, utan bekymren."
England ordspråk

slutet av denna Måndag

En måndag kväll i det softa tecknet har det varit....

Varit ute en hel del...Fottat lite i stadsparken som verkligen är en "samlingsplats" för alla...Stora som små
Ett underbart lugn


Imorgon är det jobbedax igen

14:30-8:30 på Onsdag


Pontus och jag har "pratat" lite löst om Helsingörstur...måste kolla min kassa bara...det är ju examensdax för herrn nästa månad och det kommer att kosta en hel del fastän jag ordnat det bra


Vi kommer att hålla den hos mina fina Fosterföräldrar i Sjöbo
på det viset kan Pontus bjuda alla de han önskar + att de har ett megaplace med bl.a pool där de som vill kan ta sig ett dopp

Shoppat nya krukväxter på ÖB faktiskt idag.....Endast(!) 66 kronor styck...så det fick bli 3 styckna


En till köket
och 2 styckna till vardagsrummet


Jordbyte behövs dock....Tänkte fixa det i helgen

Kolla in goa Gustaf.......som softar i pontus säng


Han är så happy när Pontus är hemmaVanlig Måndag

Tvätt-tid 8-12 idag.....manglat lakan


 och donat
Älskar manglade lakan.......

Pontus slutade skolan tidigare.....så vi körde och shoppade och lunchade


Jag har ju köpt sallad via GROUPON så jag testade det


Helt ok.,,,,

Än sålänge ger jag den betyg 3 av 5....har ju 2 stycken deals kvar att hämta(dvs 2 stycken sallader till)Pontus valde MAXPontus körde och jag åkte me....

Betalt in till www.kattlyckan.se så nu är det bara att invänta kattställningen jag beställt

Gustaf & Sixten kommer att bli saliga


Fniss fniss....en av mina sk barndomsvänner komenterade min hemmagjorda räkmacka jag lagt ut på fb för ngn dag sedan
Han skrev bl.a att han ville att jag skulle skicka en till honom


Sagt och gjort


Idag kom den från mig-honom

Fniss fniss
Idag är det pontus som lagar maten här hemma

Lasange står på menyn

SLURP


Lasagnen direkt från ugnen.

Ett recept på klassisk och god lasagne med krämig ostsås som är väl beprövat.

Köttfärssås:

Ostsås:

Ovanpå:

 • ca 1 dl (ca 30 g) riven ost

Utrustning du behöver:

Gör så här:

Ta fram en form som någorlunda passar lasagneplattorna, så att de går att lägga ut och täcker ytan ganska bra. Formen på bilden är 20x30 cm men något mindre ca 20x25 cm tror jag skulle passa helt perfekt.

1. Köttfärssåsen: Skala och hacka löken. Hetta upp en stekpanna med smör eller olja. Fräs lök och köttfärs.

2. Tillsätt tomater, tomatpuré, basilika och buljongtärning. Om du vill ha lite chilismak på din lasagne så rekommenderas några varv på kryddkvarnen chili explosion eller chilipulver.

3. Låt puttra, gärna under lock på svag värme ca 20 minuter. Gör gärna ostsåsen under tiden. Smaka av med salt och peppar.

Ostsåsen:

4. Mät upp mjölet i en kastrull som det inte bränner fast i så lätt och tillsätt en mindre del av mjölken ca 1.25 dl kan vara lagom att börja med till 4 msk mjöl.

 

5. Vispa till det blir en degig smet och späd ev. med lite mera mjölk tills du fått en smidig smet utan mjölklumpar.

6. Vispa ner resten av mjölken och låt koka upp under omrörning.

7. Sänk värmen när det kokat upp och låt småkoka ca 3 minuter.

8. Tillsätt salt. Rör om och smaka.

9. Tillsätt den rivna osten.

10. Rör tills osten smält. Tänk på att inte låta såsen koka med osten i, då kan såsen bli grynig.

När köttfärssåsen och ostsåsen är klar ta fram en ugnsfast form som har ett sådant mått så att lasagneplattorna passar. OBS! Läs på förpackning hur länge lasagneplattorna ska tillagas. Om det är mer än 20 minuter bör du förkoka dem innan du använder dem i lasagnen, alternativt ha lasagnen längre tid i ugnen än angiven tid nedan annars kommer det bli en hård lasagne.

11. Häll hälften av ostsåsen på botten av formen.

12. Lägg på 3 av plattorna.

13. Bred ut hälften av köttfärssåsen.

14. Lägg på tre plattor.

15. Bred ut resten av köttfärssåsen.

16. Lägg på de sista tre plattorna.

17. Häll på resten av ostsåsen

18. Strö över riven ost.

Gratinera mitt i ugnen i 225 grader i ca 15-20 minuter eller så lång tid som krävs för att lasagneplattorna ska bli mjuka (läs på förpackningen). Du kan behöva lägga på ugnsfolie för att den inte ska bli bränd ovanpå om du har den inne längre än 20 minuter.


än 20 minuter.

blandat

Video jag spelade in när jag sist var i HelsingörMitt goa gudbarnoch Pontus 
Fortsättning på Söndan

Jättegod brunch imorse och inget fattades.....Pannkakorna med de färska bären gillade jag mest

Länge och väl satt jag där på LUNDIA och bara njööööt
Härligt väder men rätt så kallt


Marina min kompis sms:ade mig och frågade om jag ville följa med på "sminkuppvisning"

På LUNDIA;o)))

Självklart ville jag

Det var LR:s produkter som de presenterade


 Deras JUNGLE MAN eau de parfym till män luktar jääääätegott


Minns en gång kag var på träningen och en kille gick förbi mig ocg var tvungen att fråga honom vad det var för en doft han hade på sig
Han luktade så gott....och det var just denna JUNGLE MANEau de Parfum
Fri,vild,äventyrlig.
ännina blev en lycklig(?) återförsäljare av deras produkter och jag ska bli hennes första kund ;o)))


Marina,min v
Jag lämnade innan det var slut för min mage kurrade och jag var jättehungrigVäl hemma så en snabb shakeFixade mat till Pontus & Anton...Fick snabba på lite eftersom Anton ska ta bussen hem


(Antons mamma lever tillsammans med Pontus pappa sedan många åt tillbaka)
Jag ska äta sushi....mums mums

Sushi från MUSHI SUSHI från Malmö

http://www.mushisushi.se/


Även Gustaf & Sixten diggade det skarpt.....


Efter maten ska jag ta en promenix till vår fina park här i Lund

StadsparkenEtt glas vin kanske i deras nya jättefina restaurang


Öppettider:

Vi vill ge er en upplevelse baserad på genuint god mat samt ett ekologiskt och miljövänligt helhetstänk. Tack för att ni är med oss och skapar något unikt.
CAFÉET:
Måndag-lördag 10.00-20.00. Söndag 10.00-19.00
RESTAURANGEN:
Måndag 11-22. Tisdag-fredag 11-24. Lördag 12-24. Söndag 12-22.
Lunch serveras: måndag-fredag 11-14. Bistro: 15-17.30.
À la carte: 18-22.

Boka bord: 046-211 44 47

Nypremiär och festligt firande i strålande sol!

Här vill vi att du ska trivas!...

Prova vår goda lunchmeny!
Prova vår goda lunchmeny!

Lunchmeny V 18 Onsdag HUSMAN Fjärilskotlett serveras med champinjonsås, kokt potatis och rostade primörer. 95 kr PASTA Pasta pappardele med...

Vi är är mycket stolta över alla positiva reaktioner!
Vi är är mycket stolta över alla positiva reaktioner!

Varmt välkommen till Stadsparkens...

Kvällens meny ska alltid vara något extra!
Kvällens meny ska alltid vara något extra!

FÖRRÄTTER Carpaccio på oxfilé Serveras med rostade pinjenötter, blandsallad samt ekologisk rapsolja. 139 kr Skånsk bondsallad Vår variation...

Varmt välkommen till oss!
Varmt välkommen till oss!

Vi vill mer! Vi vill att just du ska...

Musik och fest på vår fina uteservering!
Musik och fest på vår fina uteservering!

Många kända artister i vår och sommar på nya restaurang och café Stadsparken! Det mesta är sig likt i den fina cafédelen mot Stadsparken medan...

Välj bland våra läckra cateringmenyer!
Beställt idag ett nytt klösträd från www.kattlycka.se


Den andra de har står på vår balkong nu och de bara älskar att ligga där ute
Sköna Söndag

Åkte och hälsade på hos min Fosterföräldrar Gittan & Olle i deras stuga vid Ringsjön


Helt underbart och skönt ställe att befinna sig på
De har bl.a köpt en ny husbil...Så skitläcker och så kul det hade varit att bo i en sådan när man är ivägInte den lilla sorten!


Lilla söta Ida var med Farmor & Farfar där oxå

Hon omfamnade mig direkt och älskade mitt egengjorda halsband jag gjorde igår utav det jag köpt på PANDUROHOBBYJag älskar allt som glittrar och blänker...men det gör väl de flesta tjejer,o)))
Lite eller mycket vill jag ju påstå,,,,gos blev det med deras hundar Nelly & Ella.....


Ella är mamma till NellyLite käk blev du ju såklart me´(fastän jag just innan vi drog dit stoppade i mig en falafel...hrmpf)Snart kommer Björn...Vi ska ner till stan och käka brunch på hotel LUNDIA....Jag är vrålhungrig

klockan är 09:53 och han skulle vara här runt 10


Pontus och kompisen Anton ligger och sover..de kom hem sent i natt

Hade varit med Pontus andra bror Markus på bilträff i HelsingborgFörrästen...måste bersätta...Köpt ett...eller rättaresagt 2 stycken kanonbra linne
De bästa jag någonsin ägt

Visst.....inte jättebilliga...399 kr styck men de är de lätt värda
Ska köpa fler
du hittar dem på LINDEX
Linne som håller in och ger en naturligt vacker form. Särskild förstärkning vid magen. Handtvätt. Material: 71% nylon, 29% elastan


Idag kommer nog,förhoppningsvis Pamela och mitt goa gudbarn och hälsar på


Goare unge får man leta efter
Tänkte bjuda på mat...ugnsbakad falukorv var min tanke
Nu måste jag vidare i texten om jag ska hinna innan Björn kommer


Ses sen


Puss och ha en skön Söndag
"kompisdate" en kulig sådan

Maten igår blev perfekt och det blev en himla kul Fredag igår´
(här står den och ska på väg in i ugnen)


det första Danne,min "date" fick göra när han kom vara att fästa min köslucka under vasken som för jämnan hoppar av


Ja ingen sån date som du tror...en kompisdate kan jag kalla det

Vänner sen flera år tillbaka.....och inte setts eller hörts av så lite käk och massor av prat blev det
En himla kul Fredag hade viLörde känna Chatarina & Micke
Supergoa nyfunna vänner


Här tillsammans med killen som jobbar på O´learys,,,,,Alltid lika go o trevlig
  Puss på kinden min goa kompis

Hoppas vi snart ses igen 

och puss puss
Himla lyckad pch superkul kväll


klockan är 13:36 nu

Pontus och kompisen Anton är på väg hit

De har varit hos ngn kompis i natt

Jag ska fixa käk till dem...blev mat över från igår


ikväll ska jag ner till stan och se ishockey...
Lugnt och skönt
Var på PANDURO hobby innanHar ett halsband som jag bara älskar och det gick itu på mitt arbete så nu har jag handlat så jag kan fixa ihop det
Nervös...ja lite ,o)

Jag är inte jätteförtjust i lugna låtar men denna med MADOONA är superskön


Lite nervös är jag allt nu...haha....vilken toka jag är.....Ska ju strax ha date här hemma med mat och vin

Ingen främmande karl...nej vet du vad...Lite har jag innanför pannbenet
Vi har kännt varann fle....eller några år...men inte setts på länge så har vi tagit upp kontakten igen
Ska bli superkul


Förebreder.....och nu ska maten i ugnen och salladen in i kylen...ölen står på kylning och vinet i rumstep

Önskar dig en underbar Fredag
Jotex

Beställt från
www.jotex.seSåååå supersöta..............

2 styckna av dessa duschdraperierna...Passar bra till våra hjärtmattor


Gardiner till mitt sovrum....Ja du vet...Jag älskar ju rosor

och gardin till vårt kök


Ny lampa till vårt vardagsrum


potatisgratäng

Äntligen hittade jag receptet jag letat efter'

Jag skrev ju in ett liknande recept i förra bloggen idag(och igår)om en potatisgratäng jag skulle bjuda på ikväll.....men det var inte riktigt "den" jag hade tänkt
Inte mycket som skiljer...men det  e´det lilla som gör det

Här e´den rättaSalt och peppar

Potatisgratäng:Ställ ugnen på 175 – 225 grader. ( Beroende på hur bråttom du har )
Skala och skär potatisen i tunna bitar, har du tid så är det alltid godast att förkoka potatisen i gräddblandningen
D.v.s : ( grädde, creme fraiche, fond, persilja, salt och peppar ) tills den blir mjuk innan du häller upp den i formen.
Annars så går det bra direkt i ugsformen också. Varva potatisen med ost & persilja och häll sedan över gräddblandningen. ( d.v.s grädde, creme fraiche, fond, salt och peppar ) Och krydda med lite nymalen peppar över gratängen.
Viktigt att potatisen blir täckt av grädden, så ev kanske du får häll på lite mer grädde – det är inte gott om den blir torr eller hård.
Ställ in den i ugnen i ca 50 – 60 minuter, känn efter så att potatisen är mjuk.

Den är SUPERGO och kommer från Perilla Whalgrens blogg

Var på stan innan och shoppade lite


På Lindex blev det en bikini bh2 styckna linnen
Ett vitt och ett svart

Shaping linne,SEK 379

Flexees

Linne som håller in och ger en naturligt vacker form. Särskild förstärkning vid magen. Handtvätt. Material: 71% nylon, 29% elastan.


Så blev det minsann en fika på espressohouse me


Puss pussFredag & date

Sov till 8:30

Saknar Pontus som körde till sin kompis Kim igår....vet inte när han tänkt komma hem igen

Solen skiner och det är underbart väder

Klockan är 11:15

Jag har mest suttit vid datan

Har ett litet projekt på gång....Ännu hemligt,o)))))

Har suttit och "finlirat" på det

Tänkte nu ta mig ner till stan

men först min lättlunch
Innehållande 1 banan,1 kiwi,1 äpple,1 apelsin,frysta jordgubbar,0,5 % vaniljyoghurth och en skopa av min goa dietshake


För en mer smakrik diet

Diet Shake™ är en helt nyutvecklad måltidsersättning som sätter en ny standard inom kosttillskott för bantning och viktkontroll. Diet Shake™ gör inte bara att du går ner i vikt genom att begränsa ditt kaloriintag utan smakar även fantastiskt bra och innehåller naturliga antioxidanter med olika små fruktbitar beroende av smakval.

Ska bl.a inhandla ny vit kajal
Lorea´l har den bästa tycker jag...Anväder även deras ögonbrynspenna nummer 402

PRODUKTINFORMATION Ögonpennan som även kan användas som ögonskugga. Penna och sudd i ett.

Helt suveräna

Ska inhandla till Fredagsmaten jag tänkte fixa till idag

Ska ju ha en sk date ikväll

Ja det är en kille jag kännt många år men sedan bara slutade vi bara att ses sådär utan vidare-...Ingen av oss minns varför

Ikväll ska vi ses iaf
Lite käk hos mig och ett glas i stan blir det säkert

Har nu bestämmt vad jag ska bjuda på

Pepparstekt fläskfile i ugn med krämig potatisgratäng och pepparsås :

Detta behöver du 4 personer :

Fläskfile 600 gram
8 medelstora potatisar ( mjölig sort)
2,5 dl grädde
1 pressad vitlök
2,5 dl creme fraiche
1/2 finriven lök
2 dl riven ost
Lite färsk finbladig persilja
Salt och pepparPeppar såsen blir exelent med skyn från såsen och lite lökfond o creme fraiche

Skyn från fläskfilen + en rejäl klick smör
2- 3 msk koncentrerad lökfond ( smaka av och testa dig fram )
ev. en tsk svartvinbärs gele
2,5 dl grädde
2,5 dl creme fraiche
Ett par droppar soyakulör
Nymalen Peppar
ev. lite maizena eller mjölredning
John lund

Johan Blund har nu varit här och sprutat ut sitt drömpuder över mig............så go´natträkmacka

Jag var sååååå himmelskt sugen på räkmacka.............


Vill du testa min égengjorda och egen komponerade räkmacka


1 skiva rostad smörgås

1 skivad kokt skivat ägg

ngr tunna skivor gul lök

några jalapenos


MYCKET räkor

LÄTT citronmajonäs

och


Färsk persilja


Sååååå smarrigt och den bästa jag smakat ever

den godaste potatisgratängen jag gjort och testat

Pepparstekt fläskfile i ugn med krämig potatisgratäng och pepparsås :

Detta behöver du 4 personer :

Fläskfile 600 gram
8 medelstora potatisar ( mjölig sort)
2,5 dl grädde
1 pressad vitlök
2,5 dl creme fraiche
1/2 finriven lök
2 dl riven ost
Lite färsk finbladig persilja
Salt och peppar

Pepparsås : (För den som inte vill göra egen sås så kan jag rekommendera Knorrs Pepparsås. Jättegod!! )
Skyn från fläskfilen + en rejäl klick smör
2- 3 msk koncentrerad kalvfond ( smaka av och testa dig fram )
ev. en tsk svartvinbärs gele
2,5 dl grädde
2,5 dl creme fraiche
Ett par droppar soyakulör
Nymalen Peppar
ev. lite maizena eller mjölredning

Potatisgratäng:Ställ ugnen på 175 – 225 grader. ( Beroende på hur bråttom du har )
Skala och skär potatisen i tunna bitar, har du tid så är det alltid godast att förkoka potatisen i gräddblandningen
D.v.s : ( grädde, creme fraiche, fond, persilja, salt och peppar ) tills den blir mjuk innan du häller upp den i formen.
Annars så går det bra direkt i ugsformen också. Varva potatisen med ost & persilja och häll sedan över gräddblandningen. ( d.v.s grädde, creme fraiche, fond, salt och peppar ) Och krydda med lite nymalen peppar över gratängen.
Viktigt att potatisen blir täckt av grädden, så ev kanske du får häll på lite mer grädde – det är inte gott om den blir torr eller hård.
Ställ in den i ugnen i ca 50 – 60 minuter, känn efter så att potatisen är mjuk.

Putsa fläskfilen , ta sedan fram ett grillgärn / gjutgärn och pensla filen i olja och sedan pepprar du med nymalen peppar ( rikligt )
Och strö flingsalt över :


date

Har "date" imorgon med en kille jag kännt i många år och vem vet......"vår" tid kanske är nu

Vi har mognat på olika sätt nu


Om man skulle "svänga" ihop det här....Ser riktigt gott ut


Gratinerad fläskfilé

 


SWING IN nattklubb

Jag och ngr vänner skulle dra till SWING IN förra Lördan....


Då vi kom till dörren sa en av vakterna till mig att Anders Risberg meddelat att jag inte var välkommen där pga ett inlägg jag skrivit i facebook

Yttrandefrihet i Sverige...har vi inte det?

Denna komentar har nu medfört att jag blivit portad livstid(!)


Jag fick beskedet att mitt kort blev indraget pga att jag besöker SWING IN för sällan???!!!

Jag var där var o varannan Lördag men fick till svar att man ska besöka det 4 ggr i månaden


Ja eller hur............Finns det ngn som överhuvudtaget springer benen av sig ute 4 ggr i månaden???

Många av mina vänner har kortet kvar fastän de är där mycket mer sällan än migVad tycker du?
men ursäkta????Igår så drogs mitt vip kort in!Anledning...jag är där för sällan!!????Men halå...är där typ varje Lördag.Sjukt måste jag säga
 • Carina och 2 andra gillar detta.
  • Dennis haha de gör ägaren på alla !!!!
  • Michael  Aaaaaa snutte :-D
  • Sari Nershed haft mitt vip kort sedan 2006....
  • Sari Nershed har han inget bättre för sig..den nye?Han står där o hänger o bara plockar kort
  • Micha Dax o lämna det kanske ......
  • MichaelHar du inget bättre för dig än springa pa Swingen da ha ha lol
  • Dennis han drar in allas oavsett hur länge du varit vip och om du är där ofta och så använder han den anledningen till alla !! det är så man behandlar sina trogna gäster nu förtiden
  • Ni ‎???
   den 8 april kl. 12:16 via mobilenen
  • Sari Nershed Micke....nu e det så att jag p mina vänner gillsr att dansa o träffas där,,,,alla gör vi olika saker och jag tycker där e jättetrevligt.Hoppas det inte stör dig
   den 8 april kl. 12:16 via mobilenen · 4
  • RickarAllt handlar väl om att ägaren vill tjäna så mycket pengar som möjligt
  • Michae skojaa med dig
  • Michaelretas lite :-P
  • Sari Nershed troligtvis... och visa sin makt.KNske enda stället det funkar på
   den 8 april kl. 12:21 via mobilenen
  • Anneli Han gör det väldigt oprofosinellt dessutom. Fick behålla mitt , men nästa gg vet man inte ? Besöker stället få gg just nu, han kan få mitt kort , helt ok :-)) Jag gillar Swing i sig, men många vänner vill inte gå dit längre tyvärr o ryktet är inte det bästa just nu ... Jag har kul var gg så jag kan betala de gg så slipper man " riskera" att helt plötsligt inte ha sitt kort och uppleva det kränkande o pinsamt att ngn står där i ber om det
   den 8 april kl. 16:07 via mobilenen · 9
  • Dennis Mycket otrevlig människa !!
  • Sari Nershed kan bara håla med....hälsar inte på sina gäster utan står bara där som hök över en när man kommer och som igår bara slet kortet ur handen på mig.Orsak att jag är där för sällan????Är där typ varje Lördag ...man kanske borde bosätta sig där???Har vänner som inte besöker det på månader som har sitt kort kvar.Igår var 2 av mina vänner där som inte varit på swing in på över ett år(!!!))men har sina vipkort kvar.Dax att pata på annat ställe
  • Michael  Jeg kan bara håla med Seri.... han tog också mit forstagskort , en kväll jeg hata gäster med ??
  • Sari Nershed suck,,
   den 8 april kl. 18:39 via mobilenen
  • Paolino  Fribiljetter fungerar inte heller längre :(
   den 8 april kl. 20:35 via mobilenen
  • Peter mm låter skumt om fribiljetter inte gäller längre ??
  • Sari Nershed förvånar mig inte
   den 8 april kl. 21:04 via mobilenen
  • Paolino De tog min igår och sa att de inte gällde längre.
   den 8 april kl. 21:11 via mobilenen
  • Dennis hahaha han drar in på allt han tror han ska tjäna mer pengar de e dags o bojkotta stället!
  • Sari Nershed haha,,,,ägaren va på hugget igår
   den 8 april kl. 21:12 via mobilenen · 1
  • Micke  Helt ärligt så tycker jag att det är helt galet det som sker nu alltså!Vad vill Dan egentligen???kursa sving inn eller bara rensa bort allt???Jag fattar ingenting längre!!!
   den 8 april kl. 21:57 via mobilenen · 8
  • Sari Nershed onte speciellt omtyckt.....inte konstigt me tanke på ett sådant beteende
   den 8 april kl. 22:04 via mobilenen · 3
  • Ted han vill nog ha dit yngre folk vi e nog för gamla ;)
  • Sari Nershed ja och jag önskar in de glada och trevliga vakterna som stod och välkomnade sina gäster
   den 9 april kl. 07:53 via mobilenen · 5
  • Eva-Lena  Jag tror helt klarat att Swing Inn satsar på en yngre publik!
  • Anneli  Rekommendera det för alla nysvenskar, så blir det en del att göra där om de nu inte är nöjjda med sina stammis gäster :-)) DÅ lä de få en helt ny publik om det nu är det de " söker " Jag kommer att fortsätta besöka SI, men inte på samma regelbundna sätt och skönt är att snart öppnar alla uteserveringar, så då får vi gamla SI-are ses där istället
  • Sari Nershed sant.........samma här.Kommer absolut inte besöka det som jag gjort...Ska dra ner mycket på det.
  • Pumba  Undrar om ledningen ens läser detta som skrivs nuförtiden. Emir tog ansvar och försökte förmedla vad som gällde på bästa sätt han kunde, men nu verkar ingen bry sig.
  • Sari Nershed sant Pumba...men man märker klart av irritationen i kön på Swing.....den där trevliga stämningen e borta.I stället möts man av vakter som knappt hälsar och dessutom ägaren av stället som inte ens hälsar på dem som betalar hans lön mm
  • Anneli  Klart att Anders läser här, verkar vara inne här var dag MEN vad ska han göra ? Han lär inte kunna förändra detta :-(( Pumba , de bryr sig inte o varför skulle dem, de blir inte rikare på det .
   den 9 april kl. 10:59 via mobilenen · 2
  • Abb Folk undra hela tiden om vad är som är pågår... och man få aldrig nån förklaring!!!! den 9 april kl. 11:32 via mobilenen · 2
  • Anneli Finns ingen förklaring. Gå dit , betala och ha kul el skit i att gå dit , ganska enkelt !!!
   den 9 april kl. 11:57 via mobilenen · 7
  • Sari Nershed sant Annele men för djävligt att bli behandlad så och ett sånt djävla svar stt man är där för lite när man ränner där var o varannan Lördag ,,,,men det e klart,,,,jag följer inte den nya kvoten som säger att man ska va där minst 4 ggr i månaden flr att få behålla sitt vip kort.Hoppas nu man slipper då bli bombaderad av deras sms varje vecka
   den 9 april kl. 12:58 via mobilenen · 3
  • Rickard ‎"satsar på yngre och yngre publik" har de senaste 3 åren kommit in utan problem på Swing In men senaste halvåret har det varit stopp (den gången jag testat) och då är jag ändå 28...
  • Sari Nershed det senatse halvåret...ja det var då Emir slutade...han var skitbra och mycket trevlig....Det sista halvåret har självaste ägaren himself tagit emot sina gäster...men inte me öppna arnar som man e van vid och ett leende
  • Rickard Emir, Jonas (vakterna) & Gabbi var änglarna/glädjespridarna på Swing Inn, öppen hjärtade och husets guldklimpar och detta märks nu att dom tyvärr inte finns i huset längre...
  • Sari Nershed sant Rickard,,,,,,

Efter att jag fick reda på av den trevliga vakten som oxå tyckte och komenterade att även han ansåg detta var fel,att jag blivit portad så har jag skickat mail till Swing in på deras 2 mailadresser och frågasatt om de anser att min fråga är så pass grov att jag ska bli portad


Jag fick inget svar,så jag satte ut frågan officiellt på deras swing in sida så då fick jag svar direkt ....och såhär ser det ut

Jag har nu mailat er för 2 veckor sedan både här och i er mailadress som ni uppger att man ska kontakta er på rörande frågor.Jag har ännu inte fått ett svar.Tråkigt om ärendet måste upp här officiellt för att man ska få ett svar?
  • Swing Inn Hej!
   Ser att du mailat oss i söndags och här på FB i måndags.
   Eftersom du fick ett klart besked i lördags om ditt ärende och jag inte har något att tillägga, anser jag inte att vidare förklaring behövs.
   Mvh
   Anders
   för 6 timmar sedan ·
  • Sari Nershed ok.Härmed förstår jag att ngn yttrandefrihet har man inte rätt till på Swing in.Klart besked fick jag inte i dörren hos er om att jag blev portad livstid för min synpunkt om indraget vipkort.Tänk på det,ni som fortfarande vill ha trevligt på Swing in.Yttra er inte!!!!!
   för 3 timmar sedan via mobilenen ·
  • Niclas  Diktatur. Du gjorde ju inget fel. Knepigt på dom. :)
   för 3 timmar sedan via mobilenen · · 1
Jag personligen anser att de behandlar sina gäster skitdåligt

De har alltid varit jättetrevliga tills nu när nytt folk börjat arbeta och de fått nya direktiv

För att inte "hänga" ut personer i min blogg har jag valt att inte publicera deras namn och profilfoto

Respekt för demkattträd beställt

Gustafs & Sixtens gamla kattträd som vi haft inomhus innan har nu fått flytta ut på balkongen och de bara älskar det

Jag har nu beställt nytt hos www.kattlycka.se  som de ska få ha inne

Björn & Pontus hjälptes åt att "dra" ut det på balkongenkatt-trädet jag beställt från kattlycka är detta


Beställde den i antrazitgrå
Malmö here i come

Jobbade på CAREMA 16-22.30 igår
Helt slut som artist var jag
Först innan 8 på morgonen cyklade jag Lund-Bjärred-Lund


Salladslunch med Sandra i stan
Supertrevligt

När jag landade på CAREMA kände jag att jag vill inte köra bil mellan brukarna så jag cyklade

Det var inom Lund och utanför så det blev en hel del motion och inte tala om färg

Jisses vad solen tog


Somnade gott sen efter dusch och prat med Pontus

Nu sitter jag på Öresundståget mit Malmö och strax framme


Ses ikväll


Puss


1 Maj

Slutade jobb 8:30 och cyklade raka vägen hem

Björn kom vid 9 sen drog vi mot Centralen och tåget till Helsingborg

Det blev båten från Helsingborg-Helsingör och det va en himla go 1 Maj

Lite bilder

 Ett måste när man drar över är pölsen


Skulle tagit fler footn men batteriet dog..........


och här är en del av stadsparken idag från ungdomarnas festande igår...och detta är bara en bråkdel av vad som varit
Helsingör


Ligger här i jobbesängen och ska sova nu
Kliockan är 23;56
Slutar jobb 8;30 och ska cykla hem direkt

Björn och jag ska dra till Helsingör
Ska bli himla kul
Så fukosten intar vi på båten;))))?

I dag har det varit Valborgsfirande som heter duga

Pontus är hos Jonathan
De är ett gäng som skulle träffas där

Johan,min äldste var självklart i stadspafken här i Lund

Lär säkert dyka upp bilder på honom i tidningen om jsg känner honom rätt.fniss

Nu ska jag sova


RSS 2.0