fullspäckad helg

Vaknade inatt och hade en  fruktansvärd smärta i mitt höger knä på knäskålens insida

Kunde inte bja benet utan att det smärtade rejält

Ringde citykliniken och de rekomenderade mig att avvakta tills på Måndag eftersom jag inte slagit emot eller haft en annan yttre påverkan

Iallafall.....Hade inte mer ont än att jag kunde putsa fönsterna,damma,dammsuga och torka golven...hihi....så nu är det gjort

Pontus står i duschen och när han är klar ska vi köra och handla inför helgens festligheter


Björn kommer på middag ikväll

Jag har en sida på www.tasteline.se  där jag samlat mina favorecept och delar gärna med mig av dem

Här har vi ett och detta ska jag bjuda på ikväll

Klicka på länken för att ta del av det du me
http://www.tasteline.com/Recept/festlig_lovbiffgryta

Den är supergod och lättgjord

Tror(!)att det blir lasange till ungdommarna imorgon och kycklingsallad på Söndag

Ska baka små franskbrödbullar och radiokaka idag

Jag är ingen kakmoster och äter inte sånt sött och kladdigt men det finns ju de som gör

radiokaka är en tradionell kaka som är jättepoppis.....Receptet får du här

Radiokaka
250g kokosfett
2 ägg
3dl florsocker
5msk kakao
22-26 mariekex
Smält kokosfett på svag värme låt svalna.Vispa ägg och florsocker ljus och poröst. Tillsätt kakao. Tillsätt  det avsvalnade fettet i en fin stråle underomrörning. Klä en lång form med smörpapper. Bred ut ett lager choklad i botten, varva med kex och chokladsmet. Avsluta med choklad överst. Ställ kakan svalt. Skär kakan i tunna skivor, när du ska äta den. Den ska förvaras kallt.


Kommentarer
Postat av: Marina

Oj, radiokaka... har inte ätit det sen jag bodde hemma hos mamma....undrar varför det heter radio...:-)? Måste hitta tid att göra en sådan snarast, mums! Kramizar!

2011-09-09 @ 19:48:19
URL: http://marinaanilsson.blogg.se/
Postat av: connoisseur

"Radiokaka"

Ett recept som smakar riktigt utmärkt, inget kokosfett i denna, såg även att du tagit vårt foto över radiokaka.



recept Radiokaka, Iskaka, Ischokladkaka



Manjari couvertyr och mariekex i en oslagbar kombination



skall förberedas minst 12 timmar före servering



• 200 g valrhona Manjari couvertyr

• 3 msk mycket starkt kaffe

• 250 g osaltat smör

• 175 g florsocker

• 1 msk valrhona kakaopulver

• 3 ägg

• 250 g Mariekex, fyrkantiga sorten



1) Fodra en rektangulär sockerkaksform med gladpack.



2) Smält chokladen med kaffet och låt svalna till crika 27-30 grader.

Vispa smör och socker tills det blir ”fluffigt”, sikta och vispa i kakaon.

Skira äggen och vispa ner gulorna en och en.

Blanda i den smälta chokladblandningen.

Vispa äggvitorna medelhårt och vänd in i ”chokladsmeten”.



3) lägg Mariekexen i ett första lager på botten av sockerkaksformen.

Bred ett cm-tjockt lager av chokladsmeten över kexen, lägg ett nytt kexlager, därpå chokladkräm osv tills formen är fylld.

Mönstret skall bli som fronten på den gamla AGA-radion. Därav smeknamnet på kakan

Första och sista lagret skall vara kex så slipper man bli kladdig när man äter.



4) Låt stå i kyl minst 12 timmar före servering.



5) Skär kakan som ”sockerkaksskivor” och servera.

2011-11-21 @ 21:03:30
URL: http://www.valrhonachoklad.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0