Fortsättning på Söndan




Se vad söta Annette hade med sig till mig igår då hon var här




Ett sött änglaljus och ett halsbande som hon själv tillverkar och säljer och varje krona går till BUS avd 64 här i Lund
Hon är en klippa Annette


I veckan som kommer ska jag baka munkar....
Min Morfar Mikko som bodde i Tammerfors(Finland)gjorde sådana ofta och det var trdition nästan att efter att vi hade bastat så bjöds det nygjorda munkar och AKKU ANKA LIMPSA(Kalle Anka läsk)







Ingredienser

1 1 sats deg till munkar (se grundrecept)

Fyllning
4 4 st äpplen
50 50 g smör
4 4 msk strösocker
2 2 tsk kanel
200 200 g mandelmassa

1–1 ½ l olja till fritering

Strösocker och kanel till garnering

Tips

Här hittar du Leilas grundrecept på munkar. Receptet ger 14 stycken.

När man friterar är det viktigt att använda en djup tjockbottnad kastrull så att inte olja kan stänka upp eller koka över.

För att se om olja är tillräckligt varm kan man göra ett test genom att lägga ner en brödbit i oljan. Blir brödbiten gyllene efter cirka 1 minut är oljan lagom temperatur. Det får inte bli för het, då bränns munkarna.

Om oljan skulle ta eld, kväv elden med ett lock. Häll aldrig vatten i varm olja, då flyter den brinnande oljan ovanpå vattnet. Vattnet expanderar när det kokar och kastar brinnande olja upp i taket.

Använd en hålslev när du ska lägga ner, vända eller ta upp munkarna i oljan. Fritera munkarna riktigt gyllene, annars är det lätt att de blir för degiga

Gör så här

1. Gör degen till munkarna enligt grundreceptet.

2. Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i 45-60 minuter.

3. Gör under tiden äppelfyllningen.

4. Skala, kärna och skär äpplena i småbitar.

5. Stek äpplena mjuka i smör, strösocker och kanel.

6. Låt svalna och blanda med riven mandelmassa.

7. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord, knåda den lätt och dela upp den i 14 bitar.

8. Platta ut varje bit och lägg en klick äppelfyllning i mitten.

9. Nyp ihop kanterna uppåt, vänd på bullen och forma den rund.

10. Jäs dem under bakduk i cirka 45 minuter.

11. Värm olja i en djup, tjockbottnad kastrull till 180 grader. Oljan är tillräckligt varm när en brödbit blir gyllene efter cirka 1 minut.

12. Lägg försiktigt ner ett par munkar i taget i den varma oljan och fritera dem tills de är gyllene (cirka 1 minut per sida).

13. Låt dem rinna av i några sekunder på hushållspapper.

14. Vänd dem i strösocker blandat med kanel medan de fortfarande är varma.


Klockan är 21:12

Tränade mellan 19-20
Lite sur är jag på Pontus som lovat att följa med till träningen men han är så uppe i sitt dataspel att INGET annat exiterar

Han la sig 6:30 igår.Gick upp vid 15 idag....Åt middag vid datan,inte lyft sig från datan mer än toabesök

Kanske servera honom en potta på rummet så han slipper lämna rummet
Jag frågade honom om jag skulle rita en karta så att han hittar till våra övriga rum





Jag är skitsur eftersom jag betalar ett träningskort varje månade till honom på 117 kronor....OM han lovar att träna minst 2 dagar i veckan....vilket han lovat men sällan tränar han 2 dagar i veckan och de få ggr han tränar får jag tjata mig lila i huvudet

Varje månad pröjsar jag 600 kronor till hans telefonabbonemang....och allt får man tjata om.
ALLT!!!!

Hans rum ser för djävligt ut





Usch.....jag orkar inte bry mig ett skit mer

Nu ska jag ringa min goe vän hans som ringt mig ngr ggr och som jag varje gång missat samtalet





Ska även ringa Pamela som sökt mig.....




Kommentarer
Postat av: Fnulan

Du är bara supermysig du!!! skriver direkt från hjärtat!!! Mysigt!!!!

Hoppas att du mår bra, själv är jag ganska sliten!

Har lite att fixa med min blogg och så... får jag med länka till dig???

Bloglovar dig i alla fall! Me like!



kramen fina!

2011-02-06 @ 23:23:24
URL: http://fnulan.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0