Onsdag 9 Februari
Godmorgon min vän


Hoppas att du mår bra!?!?

Jag mår bra...Pontus oxå

Idag Onsdag,Lill-Lördag till på köpet

Det blir ett ärende i stan nu på förmiddan,,,,sen träna

Ikväll blir det en sväng på stan....Ser jag fram emotSka vara fastande från kl 00:00 idag.....Klockan 07:30 en liten op för mitt bråck på magen....

Det blir upp tidigt.....

bråck kan uppträda var som helst i kroppen där vävnad är svag och därför potentiellt sårbara för herniation. Abdominal bråck är de vanligaste och mest välkända typen av bråck, och de är oftast lätt att identifiera och behandla. Medan många bråck typer orsakar en karakteristisk bula och smärta som gör diagnosen ganska okomplicerad, vissa bråck typer uppstår inuti kroppen, där herniation inte får synas förrän en komplikation som strypning har utvecklats.

Ett bråck uppkommer när ett inre organ eller ficka av fettvävnaden tränger igenom materialet som är tänkt att skydda den och hålla den på plats. I ett klassiskt exempel på ett bråck, tarmarna tryck genom bukväggen och skapar en buken bråck. Herniation kan förekomma i ett tidigare försvagat webbplats, t. ex. ett område där kirurgi inträffade, eller det kan ske som en följd av långvarig påfrestning och stress. I samtliga fall är det viktigt att kirurgiskt reparera bråck för att förhindra komplikationer. magen bråck, som innebär att tarmarna eller fett i buken, kan delas upp i flera olika bråck typer. Ljumskbråck, som uppstår runt markyta, svarar för ungefär tre fjärdedelar av buken bråck. I femorala bråck, visas en bula lägre i kroppen, medan navelsträngen bråck orsaka en karakteristisk svullnad av naveln. I en epigastrisk bråck, driver fettvävnaden sig genom musklerna mellan naveln och bröstkorgen. Vissa interna bråck typer är perineal bråck, där inre organ driva igenom bäckenbotten, och diatal och diafragma bråck , som innebär en försvagning av membranet. I dessa bråck kan magen och andra inre organ skjuta upp i bröstet, komprimera lungorna och gör det svårt att andas. Vissa människor föds med diafragma bråck, och de kräver omedelbar operation för att korrigera detta livshotande missbildningar. Spinal skiva herniations uppstår när den hårda ytterhöljet som normalt skyddar ryggraden skivor försvagas, vilket gör att mjukt material insidan för att bukta ut. Dessa bråck typer kan orsaka stor smärta och långvarig skada om de inte behandlas, eftersom de kan leda till att klämma nerver. Anal bråck kännetecknas av en utbuktning som finns runt anus, ibland inne i kroppen och ibland utanför.

 

I en så kallad "sports hernia," människor upplever kronisk ljumsken smärta och en utvidgning av ljumsk-kanalen. True herniation förekommer inte i dessa fall, men tillståndet kan kännas som ett bråck, och det är ofta behandlas med samma kirurgiska teknik som används för att lösa verkliga bråck.

Så det känns som om det är bäst att ta itu med detta............


Nu har jag lite att göra.....men som vanligt...ses vi ikväll igen hoppas jag
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0