frissa,träning,solning och lussebak

Pontus inte hemma idag heller




Han kommer hem imorgon och då arbetar jag....TYPISKT!






Jag börjar kl 17 och slutar kl 12 på Söndag sedan har jag en lucka fram till kl 16 då jag jobbar på Carema till 22:30

Dagen idag...har varit kanonbra

Först imorse frissan i Lomma kl 9

Sedan hade jag lite ärende där
var väl hemma kl 14:30

Tog en snabb lunch och det blev



Kycklingfilé i het röd currysås med basmatiris, sugar snap peas och mangosalsa

Jättegod!

Drog sddan och stä....haha...nej inte städade utan jag menar solade på OASIS här i Lund

Städerskan på det stället har nog rymt



Efter att jag solat och kopplat av i 20 minuter blev det 1,5 timmes träning på GERDAHALLEN här i Lund där jag tränat i flera år och älskar det gymmet


In om MALMBORGS och handlade hem till lussebaket jag planerat göra ikväll




Innan jag startade med bakandet fixade jag käk åt mig.
Började bli smått hungrig




Snabbt,enkelt,gott & nyttigt









Härligt fluffiga!

 

Ingredienser

50 g jäst för söta degar ( 1 paket)
150 g margarin eller Smör
5 dl mjölk
250 g Kesella
2 pkt saffran ( 1 g)
1 sockerbit
2 dl vit sirap
1/2 tsk salt
drygt 15 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
       

Gör så här

Lägg russinen i blöt i en skål med vatten.
Smula jäst i en bunke.
Stöt saffran tillsammans med en sockerbit i mortel och häll sedan över det i en kastrull som du ställer på spisen med en klick smör i.
Låt saffranen "svettas" med smöret tills det småputtrar men se till att det inte bränns.
Lägg i resten av smöret i kastrullen och smält på svag värme, häll i Kesella och mjölk och värm till fingervarmt.
Häll spadet över jästen och rör om.
Ha genast i sirapen.
Rör i övriga torra ingredienser (mjöl, salt och bakpulver).
Låt jäsa under bakduk i 30-40 minuter, helst nära spisen.
Baka ut degen.
Knåda ordentligt men knåda inte i för mycket mjöl!
Degen ska vara så fast att den inte fastnar i bakbordet men fortfarande lite klibbig.
Forma degen till lussebullar.
Låt jäsa på plåt ca 20 minuter, gärna på varmt ställe.
Låt russinen rinna av och peta i dem i bullarna och pensla med äggvita.
Grädda i ugn 8-10 minuter (beroende på storlek) i 225 grader.
Vakta noga och låt inte bullarna vara inne för länge!
Lägg i plastpåsar när dom svalnat



Kan bara skryta och berätta att dessa är de godaste lussebullarna ever !!!

Om man vill kan man Man kan göra vuxen smak med att dränka dem med sprit (glögg, cognac elr. liknande) om man gör små lussehjärtan till en lite tillställning :p uppskattat :))




Recept & tips kommer från Marianne...min blogg vän


http://mayashideout.blogspot.com/

Nu är dem klara och såhär fina blev dem
Goda???Ja makalöst goda!!!!!





Nu är klockan 21:52 och jag ska tappa upp ett bad med massor av lödder....relaxinglödder



Mystical sex aromabadpulver är ett badpulver som innehåller eteriska oljor och ger ett härligt skummande och avslappnande bad.

och detta badpulver har jag köpt på http://www.spastugan.se/


Ha en underbar Fredag vad du än gör














Kommentarer
Postat av: Maya

Glad att du gillade Lussebullarna.

Alla blir imponerade att man inte bakat dem med maskin och de är fluffiga ändå :)))

Ha en underbar lördag!

Kram Maya

2011-12-03 @ 06:47:39
URL: http://mayashideout.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0