helgen strax slut

HAHA.....Såg en helknäpp sak idag....2 änder som "satte på" en andhona
De turades om och de hade en jäkla hastighet....haha....det såg lite läbbigt ut tyckte jag....

Ajaj....fått benhinneinflamation i Vänster smalben och det gör ont som F-N


Benhinneinflammation

Benhinneinflammation kallas även periostit (på mediala delen av skenbenet, tibia), medialt tibiasyndrom eller medialt tibiaperiostit. Behinneinflammation kallas på engelska mer specifikt för medial tibial (stress) syndrome.

Benhinneinflammation är den vanligaste kroniska belastningsskadan hos idrottare. Den förekommer inom alla idrotter där löpning och hopp utgör en stor del av aktiviteten. Muskelhypertrofi och träningsvärk i samband med intensiva träningsperioder anses vara viktigaste utlösande faktorn.

Smärtorna kommer från en inflammation, fibrotisering och förtjockning av fachian in mot benhinnan på mediala kanten av tibia, speciellt den nedre 2/3 av kanten. Viktigaste predisponerande faktorerna är utåtrotation av underbenet och överpronation. Båda dessa felställningar leder till att idrottaren avvecklar steget på mediala (inre) fotranden, något som resulterar i ökad belastning på muskelfascians färste vid benhinnan.  Överpronation ska framgångsrikt behandlas med skoinlägg.

Symptom vid benhinneinflammation

Benhinneinflammation kännetecknas av en ömhet på insidan av skenbenets nedre hälft. Smärtan är vanligen mest intensiv 5-15 cm över den inre fotknölen, men kan ibland vara mer diffus. Till en början känns smärtan enbart efter aktiviteten, men vid fortsatt träning uppstår smärtan även under aktiviteten. Till slut förhindrar smärtorna utövning av aktiviteten som ger benhinneinflammation. En viss svullnad eller ojämnhet kan ibland kännas vid smärtområdet. Smärtan kan även utlösas av att foten böjs nedåt. Man är ofta även öm i området när man trycker på det.

Med rätt behandling behöver din benhinneinflammation inte bli så långvarig...!
                                              

Benhinneinflammation - Behandling

När man fått benhinneinflammation bör man i första hand vila och övergå till träningsformer som inte belastar underbenen, t.ex. simning eller cykling (utan fotledsrörelser). Vilan bör kombineras med behandling hos kiropraktor och undersökning för ev. skoinlägg. Det är viktigt att behandla orsaken till din benhinneinflammation och inte endast fokusera på symptomet för då kommer det ta lång tid...Pontus kompisar åkte hem runt 17 tiden....Då kom Björn ...haha...lagom till maten var klar och vi skulle sätta oss vid bordet för att äta...Bra tajmat.....

Nu är klockan 23:17.
Ska ha date med Mr Blund....John Blund
Bjuder på en härlig låt som e grym att lyssna på när man tränar
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0