usch....ganska hemskt eller hur

Fått en insändare på min blogg tillhörande i Kävlinge att denne mamma OXÅ läser sin dotters dagbok???
Är detta vanligt måtro???
JAG personligen tycker att det är lika kränkande som om att ens barn(eller ngn annan)går och rotar i ens plånbok eller andra privata saker...
Har jag fel???


Annan betäckning: En dagbok är något personligt. Där kan man skriva vad man tycker och tänker. Det finns även offentliga dagböcker. Där kan man kommentera det någon annan skrivit. Det är lika personligt där, men man kanske inte skriver allt som man skulle göra i en privat dagbok.


Jag skrev mkt dagbok när jag var i tonåren
Det var mitt sätt att bearbeta min barndom bl.a
Jag hade blivit fruktansvärt ledsen,kränkt och tappat all tillit till mina Fosterföräldrar om jag visste att de tex läste min dagbok
De tillverkar ju inte dagböcker med lås på utan anledning!!!!!

Dagbok = NEJ!! Där ska man kunna skriva av sig om vad som helst utan att föräldrar läser.

OM man sedan väljer att använda en blogg....det är en annan sak....då har man valt att dela med sig av ens liv


OCH ännu en gång till denna mamma som skrivit till mig....Pontus är snart 19(!)år.
Vill han röka vattenpipa så är det upp till honom.
Han vet vad jag tycker.
Tror inte det finns en enda förälder som kan stå upp o säga att de skiter i att deras barn röker cigg,dricker alkohol......men vad ska du göra åt saken?Låsa in dessa vuxna barn???
Dessutom är vattenpipa inte olagligt.....
 Hon hade även åsikter om att Björn o jag umgicks.....Tycker detta luktar svartsjuka långa vägar....Visst är det sorligt att folk ska och orkar bry sig om vem man umgås med???

BJÖRN och JAG har valt att fortsätta som vänner...och vi är jätte(!)bra sådana.....och varit i många herrans år.
Vi gjorde misstaget att testade på att leva ihop....vilket vi inte är skapta för men vänner passar vi som handen i handsken
Sen om Björns övriga släkt inte gillar mig o vice verca...haha...det är ngt som vi fullkomligt skiter i.
Vi är över 40 år och väljer själv vem vi umgås med......Det är ju faktiskt vi 2 som umgås  och det räcker.....Puss söta du som är så djupt engagerad i mitt o Björns l(ser att du komenterat vårt förhållande förr)

Jag vill oxå påpeka för dig min bloggläsare som komenterade att Björn träffar sin dotter och pratar i telefon med henne precis så ofta de 2 valt att göra.
Hans dotter är 19 år och har annat för sig än att umgås med sin pappa dagligen
Så hur ofta de valt att träffas och vem och vad Björn gör på sin fritid måste väl ändå vara upp till honom.,.....eller är jag helt ute o turnerar
Kommentarer
Postat av: Jessica ( Ryans mamma)

Sari, jag tycker precis som du! Andras dagböcker läser man INTE! Mitt ex läste min dagbok och slängde den och det kändes oerhört kränkande! Så nu skriver jag inte dagbok mer :( Ja det är ju så med vuxna barn att man träffas ju mer på deras villkor när dem har tid. hur ofta man träffas har ju inte andra med att göra egentligen!

Sen är det väl bra om man kan umgås som vänner även om man är skilda? Måste man vara bittra fiender för det? Nope..

Gå for it sari och skit i den kommentaren!

Kram Jessica

2010-06-08 @ 11:51:45
Postat av: Moa

HERREGUD MAN LÄSER INTE SINA BARNS DAGBÖCKER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ingen annans heller för den delen. jag har skrivit dagbok sedan jag var elva och hade blivit fruktansvärt upprörd om mina föräldrar gått och läst min dagbok. det har de ALDRIG gjort, och då har jag ändå haft perioder när jag varit väldigt deprimerad... dagboken är det mest privata jag har.

2010-06-08 @ 16:41:02
URL: http://legobit.bilddagboken.se
Postat av: Tummelisa

Taskigt att snoka i sina barns dagböcker.

Pssssstt..."betäckning" det är sådant som tjuren gör med korna.

2010-06-08 @ 18:12:46
Postat av: Anonym

jag skrev mkt dagbok när jag var yngre men hade alltid den tanken att tänk om ngn rotar, så jag har aldrig aldrig skrivit mina "mörkaste" saker .. men önskar iblan att man hade gjort det .. så neeej låt bli en annans dagbok !

2010-06-08 @ 19:07:49
URL: http://ldts.blogg.se/
Postat av: Anette

Hej igen.

Jag var nog otydlig innan. Jag läser min dotters dagbok på nätet. Läs gärna min förra kommentar. Jag försökte inte sätta mig på dig på något vis utan gav min åsikt till varför mamman KANSKE bar sig åt som hon gjorde. Jag har inga synpunkter på ditt och Björns kompisförhållande och absolut inte svartsjuk.

2010-06-08 @ 20:35:41
Postat av: Vicki

Jag skulle aldrig få för mig att läsa min dotters dagbok. ( Skulle väl i så fall vara om det hade hänt något, om hon skulle behöva hjälp) Fast inte så länge jag ser att hon mår bra då är det hennes privata sak.Är det bra med din son?

Ska ni hitta på något särskilt när din morbror kommer?Vicki

2010-06-08 @ 21:24:52
URL: http://fotbollsvicki.blogspot.com
Postat av: Heléne S

Det finns bara en orsak om man skall läsa sina barns dagböcker det är om man misstänker att de har självmordstankar och är påväg att göra sig själv illa. Då har vi föräldrar lov att göra det som vi inte bör för att hjälpa våra tonåringar.

Annars självklart är dagböcker privata.

Däremot om barnen väljer att blogga så är det öppna sidor och vi föräldrar har lov att läsa precis som övriga svenskar.Hoppas du har det bra Sari/Heléne

2010-06-13 @ 23:57:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0