Fredag 16 Oktober

Så var det Fredag igen.....fattar icke var dagarna tar vägen.

Klockan är 12:27.
Just startat 2 maskiner tvätt.Maskinen tar endast 38 min.
Racerfart!

Tog en öl med ngr av mina arbetskamrater igår.
Himla trevligt hade vi
Här har vi mig,Louise och Jimmy.....haha...kolla in Jimmys ögon.....haha....


Lina kom direkt från sitt arbete.....En go och rolig tjej

haha....Jarle,,,,,,Vilken en min:o))))


Louise & Jimmy........haha....jag vet inte om Jimmy tog kort eller han bara skojade....(hoppas han bara skojade;o))

Vi sågs inte förrän vidd 22 tiden eftersom hela styrkan kom direkt från jobb......Så det blev lite sent...1:30 var nog klockan när jag kom hem.
Klockan ringde 6:30....Lite mör är man....men det biter inte på en Viking;o)))


En liten (stor)överaksning var att magnus & hans fina dotter Dixi kom på oväntat besök

Magnus var lite sugen på att testa på att röka vattenpipa vilket han aldrig testat....

Och klart ponne gärna visar



och Dixi testar:o)))


Kompisen Simon som skulle sova över hos oss testar me......

haha....tyckte detta kortet var så läckert......Ponne & Simon


haha.....här har vi fåren som jag och en brukare var och matade igår på dagen då jag arbetade...Ett jäkla halå dem hällt när de såg att vi kom och skulle mata dem....Rätt coola djur faktiskt


Nej....nu ska jag lägga på ett kol och städa av här hemma.
Har gäster kl 17:30 och ändrade från mousakka som jag först tänkte bjuda till en Höst gryta som finns med i senaste BUFFE`tidningen.
Den såg riktigt smarrig ut.........Här har vi det receptet....





Högrevsgryta med sidfläsk och kantareller

Buffé nr 10 2009, sid 13

Ingredienser
Portioner: 4

600 g högrev 
200 g rökt sidfläsk 
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
10 kvistar timjan 
5 dl rödvin
3 msk konc kalvfond
1 liter vatten
400 g kantareller 2 salladslökar 
ev finskuren gräslök 
smör
salt och svartpeppar

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
1. Skär högreven i ca 4 cm stora bitar. Skär sidfläsket i tärningar. Skala, halvera och skiva lök och vitlök tunt.
2. Bryn kött och fläsk i 1 msk smör i en stor kastrull. Tillsätt lök, vitlök och timjankvistar och fräs i ca 2 minuter.
3. Häll på rödvin, kalvfond och vatten. Låt koka upp och skumma av med en sked. Sätt på lock och låt sjuda i ca 2 timmar tills köttet är mört. Smaka ev av med salt och peppar.
4. Rensa kantarellerna och skär salladslöken i strimlor. Fräs kantarellerna i 1 msk smör. Tillsätt salladslöken mot slutet. Smaka av med 2 krm salt och 1 krm peppar.
5. Lägg svamp- och lökfräset i grytan strax före servering. Servera med rotselleripuré (sök receptet "Rotselleripuré" på ICA.se), kokt potatis eller ris. Garnera ev med gräslök.

FÖR ALLA? Fri från gluten. Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden och byt smör mot laktosfritt matfett. Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden och byt smör mot mjölkfritt matfett eller olja. Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.


  Så nu ska jag skynda bort till bolaget och köpa en flaska vin som jag ska slänga i maten,o)))


Kramar om dig

Kommentarer
Postat av: Carin

Nej Sari jag har aldrig haft äran att träffa den där Conny. Men eftersom han föräldrar ...ja nu tyvärr bara hans mamma då. Bor området precis bredvid så stötte jag ihop med hans pappa när han levde o deras hund Ted när dom var ute och jag hade vägarna förbi. Men ska jag träffa Conny gör jag det nog själv i alla fall första gången. Dig känner jag ju sen innan men det känns nog bättre om jag får träffa honom själv först....Kramen o ha en trevlig helg på dig.....Kram Mercan ler

2009-10-16 @ 13:30:50
URL: http://carinsweden.blogspot.com/
Postat av: Eva

Trevlig helg!

Kram Eva

2009-10-16 @ 15:09:12
URL: http://enangelsdagbok.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0